3dots.ro

Despăgubiri de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș în spitalul din Suceava. Niciun cadru medical tras la răspundere

Despăgubiri de 800.000 de euro pentru moartea unui bebeluș în spitalul din Suceava. Niciun cadru medical tras la răspundere

Curtea de Apel Suceava a dat decizia finală în cazul unuia dintre cei trei nou-născuți, care au decedat în 2016, la Spitalul Județean Suceava. Familia lui Alexandru urmeazăsă primească 800.000 de euro despăgubiri, o valoare mai mare decât cea stabilită de Judecătoria Suceava, dar amenda penală dată spitalului a scăzut cu aproape un milion de lei. Niciun cadru medical nu a fost tras la răspundere pentru moartea bebelușului, scrie Monitorul de Suceava.

Trei nou-născuți, decedați în urma contractării unor bacterii prezente în coloana de apă a spitalului

În 2016, trei nou-născuți au murit la Spitalul Județean din Suceava, într-un interval de numai 7 luni. Unul dintre ei a fost Alexandru, născut pe 17 februarie și decedat pe 1 martie. În puținele zile de viață, bebelușul a fost infectat cu trei germeni, care i-au învins trupul firav.

Expertizele au stabilit că cei trei bebelușii ar fi murit în urma contractării unor bacterii, de la coloana de apă a unității medicalei, afirmă sursa citată.

Familia bebelușului a dat în judecată spitalul

Familia lui Alexandru s-a constituit parte civilă și a dat în judecată Spitalul Județean Suceava, iar după 8 ani de la tragedie, a venit și decizia finală.

Spitalul Județean Suceava, trimis în judecată ca entitate, a fost găsit vinovat de judecători pentru ucidere din culpă și condamnat la achitarea unei amenzi penale de 280.000 de lei. Suma este de aproape 5 ori mai mică, decât cea stabilită de prima instanță – Judecătoria Suceava, de 1.260.000 lei.

Totodată, Spitalul Județean Suceava va trebui să despăgubească familia bebelușului cu suma totală de 800.000 de euro, valoare care a crescut de la 650.000 de euro, cât stabilise prima instanță.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs