3dots.ro

Deva. O asistentă este acuzată că a jefuit mai mulți pacienți în vârstă, după se oferea să-i ajute

Deva. O asistentă este acuzată că a jefuit mai mulți pacienți în vârstă, după se oferea să-i ajute

O asistentă medicală din Deva este acuzată de furt calificat, după ce ar fi sustras mai multe bunuri din casa unor pacienți.

Femeia se împrietenea cu pacienții în vârstă, apoi se oferea să îi ajute în schimbul unor sume de bani.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva au reuşit identificarea unei femei care, în calitate de asistentă medicală, ar fi intrat în contact cu diferite persoane vulnerabile (atât din cauza vârstei, cât şi a stării de sănătate).

Profitând de faptul că respectivii nu au aparţinători care să se îngrijească de ei, se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani”, a transmis IPJ Hunedoara.

Femeia ajungea astfel în locuinţele bătrânilor de unde fura bani sau bunuri.

”În aceste împrejurări, femeia încerca şi obţinerea altor beneficii materiale de la aceste persoane, prin sustragerea unor sume de bani ori bunuri din locuinţele persoanelor vătămate.

Cu ocazia efectuării percheziţiei la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum şi 15.000 de lei şi 1.500 de euro, despre care se suspectează că ar fi provenit din comiterea de infracţiuni, prin modul de operare descris”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Asistenta medicală a fost reţinută pentru 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva cu propunere de arestare preventivă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU