Un istoric din Deva a fost reclamat de vecini că are prea multe cărți în casă! ”Se prăbușește blocul din cauza lor!”
În lumea din ce în ce mai anapoda în care trăim, nimic nu mai pare să surprindă, și totuși, când crezi că le-ai auzit pe toate, apare ceva care te lasă cu gura căscată…
În Deva, istoricul, cercetătorul și scriitorul Daniel Iancu a fost reclamat de vecinii săi de bloc la asociația de proprietari pentru că, din punctul lor de vedere, are prea multe cărți în casă și s-ar putea ca blocul să se prăbușească din cauza lor, scrie newshd.ro.
Daniel Iancu lucrează la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva. Este absolvent al Facultății de Istorie-Arheologie, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Are 50 de ani și locuiește într-un bloc de apartamente din centrul Devei.
”Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!” – a scris Daniel Iancu pe pagina sa de Facebook.
Daniel Iancu i-a asigurat pe cei care au comentat la postare că aceasta nu este o glumă, ci purul adevăr. Reclamația la Asociația de proprietari există. ”Ar fi amuzant dacă nu ar fi adevărat” – a scris Daniel Iancu răspunzând unui comentariu.
”Poate dacă se face media aritmetică total cărți dvs împărțit la nr locatari rezultă o cifră acceptabilă, chiar onorantă pt blocul dvs….” – a comentat cineva.
Publicistul a relatat că locuiește la etajul patru al unui bloc din Deva (Hunedoara) și având foarte multe cărți în apartament a decis să mute o parte din ele în fața ușii locuinței, unde fiind la ultimul etaj din bloc, a crezut că volumele nu încurcă pe nimeni.
O bibliotecă cu peste 15.000 de volume a fost cumpărată în anii trecuți, însă, spune Daniel I. Iancu, unele cărți au fost donate de-a lungul timpului.
O vecină s-a temut însă că din cauza cărților strânse de Daniel I. Iancu, plafonul de beton ar putea ceda, astfel s-a prezentat la asociația de proprietari, pentru a depune o plângere împotriva publicistului. Sesizarea nu a primit un răspuns, pentru că reclamanta nu a mai fost de acord să o facă și în scris.
Cu acest prilej putem spune că civilizația umană a depășit pragul în care cărțile se ardeau în piața publică și că acum chiar nu le mai înțelege rostul. Bine ați venit în Idiocracy!