3dots.ro

Un istoric din Deva a fost reclamat de vecini că are prea multe cărți în casă! ”Se prăbușește blocul din cauza lor!”

Un istoric din Deva a fost reclamat de vecini că are prea multe cărți în casă! ”Se prăbușește blocul din cauza lor!”

Din articol:

În lumea din ce în ce mai anapoda în care trăim, nimic nu mai pare să surprindă, și totuși, când crezi că le-ai auzit pe toate, apare ceva care te lasă cu gura căscată…

În Deva, istoricul, cercetătorul și scriitorul Daniel Iancu a fost reclamat de vecinii săi de bloc la asociația de proprietari pentru că, din punctul lor de vedere, are prea multe cărți în casă și s-ar putea ca blocul să se prăbușească din cauza lor, scrie newshd.ro.

Daniel Iancu lucrează la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva. Este absolvent al Facultății de Istorie-Arheologie, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Are 50 de ani și locuiește într-un bloc de apartamente din centrul Devei.

”Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!” – a scris Daniel Iancu pe pagina sa de Facebook.

Daniel Iancu i-a asigurat pe cei care au comentat la postare că aceasta nu este o glumă, ci purul adevăr. Reclamația la Asociația de proprietari există. ”Ar fi amuzant dacă nu ar fi adevărat” – a scris Daniel Iancu răspunzând unui comentariu.

”Poate dacă se face media aritmetică total cărți dvs împărțit la nr locatari rezultă o cifră acceptabilă, chiar onorantă pt blocul dvs….” – a comentat cineva.

Publicistul a relatat că locuiește la etajul patru al unui bloc din Deva (Hunedoara) și având foarte multe cărți în apartament a decis să mute o parte din ele în fața ușii locuinței, unde fiind la ultimul etaj din bloc, a crezut că volumele nu încurcă pe nimeni.

O bibliotecă cu peste 15.000 de volume a fost cumpărată în anii trecuți, însă, spune Daniel I. Iancu, unele cărți au fost donate de-a lungul timpului.

O vecină s-a temut însă că din cauza cărților strânse de Daniel I. Iancu, plafonul de beton ar putea ceda, astfel s-a prezentat la asociația de proprietari, pentru a depune o plângere împotriva publicistului. Sesizarea nu a primit un răspuns, pentru că reclamanta nu a mai fost de acord să o facă și în scris.

Cu acest prilej putem spune că civilizația umană a depășit pragul în care cărțile se ardeau în piața publică și că acum chiar nu le mai înțelege rostul. Bine ați venit în Idiocracy!

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs