Viceprimar, după dezastrul din centrele de carantină: «Nu cumva anumite țări profită de pandemie ca să-și facă curățenie în ogradă?»

02 Mai 2020 | scris de Monica Pavelescu

Despre gradul de civilizație al unora dintre concetățenii noștri nu se poate vorbi nici măcar ipotetic.

Viceprimar, după dezastrul din centrele de carantină: «Nu cumva anumite țări profită de pandemie ca să-și facă curățenie în ogradă?»

Imaginile surprinse la centrele de carantină din Galați înfățișează dezastrul lăsat în urmă de cetățenii români reveniți în țară din străinătate, care au fost cazați acolo: mobilier distrus, prize scoase din perete, resturi menajere peste tot.

Șocat de ceea ce a găsit, viceprimarul oraşului Galaţi, Picu Apostol Roman, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu centrele de carantină, cum erau înaintea sosirii oamenilor care au stat acolo și cum arată după plecarea lor.

”Nu vreau ca prin această postare să aduc atingere celor care au stat în carantină și care au avut un comportament decent.

Sunt obligat să aduc în fața dumneavoastră însă și comportamentul de un primitivism înfiorător al unor așa-ziși cetățeni cărora li s-a pus totul la dispoziție pe perioada carantinei și care au înțeles că trebuie să-și bată joc de România, de Galați și de munca unor oameni dedicați.

Pentru exemplificare voi posta 14 poze cu felul în care au fost primiți și 26 poze cu dezastrul lăsat în urma lor.

Mai lansez o temă de discuție: Cum Doamne iartă-mă aflu de oameni cărora li s-au anulat biletele de avion plătite de către ei personal, neputând ajunge în țară, iar unora li se pun la dispoziție curse de avion umanitare, autocare, dube, etc?

Nu cumva anumite țări profită de pandemie ca să-și facă curățenie în ogradă? Nu mai sunt cu toții cetățeni europeni?”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul Galațiului a revenit cu o declarație la Digi24.

"Au venit buluc peste municipalitate, așa cum au venit buluc peste toate municipalitățile din România.

Noi, aici, am căutat să îi primim omenește, să le găsim cazare bună, luxoasă chiar, să le asigurăm hrană. Și indiferent că e sâmbătă și duminică, să primească hrană caldă.

Dar nu de puține ori am fost puși în situația să nu vorbim despre ce lasă în urmă acești oameni.

Am tăcut o dată, de două ori, trei ori, dar nu mai pot să tac. Vorbim despre banii românilor, banii gălățenilor. Nu ne putem juca cu așa ceva.

Vă dați seama ce frustrare în rândul cetățenilor creează faptul că acești oameni care poate nu au contribuit cu nimic la statul român, că sunt aduși, cazați, iar în spatele lor găsim acest dezastru”, a spus edilul la Digi24.

”Le-am pus la dispoziție un bloc nou-nouț. Nu a fost închiriat nimănui. Nu se poate să distrugi mobilier, să scoți prize din pereți. Sunt obiecte sanitare cu etichete pe ele. Sunt mame cu copii, familii întregi care au venit cu cățel, cu purcel de afară.

Unii oameni sunt foarte decenți. Atenție, în acest material și în postarea mea nu am vorbit și nu am vrut să lezez oamenii decenți care au fost în carantină, dar ăștia”, a spus Roman.


CLICK - Follow us on Google News