Dezvăluiri. De ce și cine a comandat arestarea Elenei Udrea

16 Nov 2018

Petrecută pe 3 octombrie a.c., reținerea Elenei Udrea în Costa Rica a surprins pe toată lumea, pentru că nimic nu-l anunța - se afla de mai mult de jumătate de an în țara central-americană și

Așa cum era de așteptat,  au apărut numeroase ipoteze despre cauzele care au dus la producerea acestui astfel de deznodământ, cele mai multe având în vedere necesitatea deturnării interesului public din jurul altor subiecte.

Sursele jurnalistul Cătălin Tache dezvăluie prin intermediul acestuia un punct de vedere interesant, și anume că reținerea Elenei Udrea este o operațiune executată de Statelor Unite ale Americii – mai exact a FBI – și că scopul acesteia este ca fostul demnitar român să ofere informașii despre pe Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA în România și conducător al Fondului ”Proprietatea”.

Reținerea Elenei Udrea s-a petrecut la doar două săptămâni după ce a născut, ceea ce conduce spre ideea că acest moment a fost ales cât se poate de premeditat, urmând să producă șocul emoțional, care să minimizeze orice reținere în furnizarea informațiilor cerute.

În probarea acestei idei stă mărturia colegei de detenție a lui Udrea, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, care a cerut clemență pentru Udrea, foarte afectată de despărțirea forțată de fiica abia născută.

Surse citate de Cătălin Tache spun că Udrea a fost vizitată zilele trecute de agenții FBI, probabil pentru a negocia condițiile în care Udrea ar fi dispusă să ofere informațiile cerute de americani — traseul financiar al celor 200 de milioane de dolari care ar fi ajuns în România din fonduri operative CIA, disponibilizați pentru finanțarea unor operațiuni SIE, bani a căror urmă s-a pierdut.

Scenariul unei eventuale colaborări între Udrea și FBI pare să prindă contur, chiar dacă apărătorul din Costa Rica al fostului demnitar român a negat acest lucru.

SHARE