DIICOT. Jurnaliştii Emma Zeicescu și Claudiu Popa, puși sub învinuire pentru deținere și consum de droguri

11 Oct 2018

Potrivit Antena 3, procurorii DIICOT îi acuză pe cei doi jurnalişti de deținere și consum de droguri. Ei au fost audiați și li s-a adus la cunoștință acuzațiile și faptul că sunt suspecți.

Conform sursei citate, cei doi ar fi fost surprinși consumând canabis la festivalul Neversea, ce a avut loc la Constanța între 5 și 8 iulie.

Gestul celor doi jurnaliști pare a fi o mare imbecilitate sau inconștiență, având în vedere că autoritățile au anunțat că vor avea în public agenți acoperiți, tocmai pentru a descuraja consumul de droguri.

Claudiu Popa este prezentator la Realitatea TV. Emma Zeicescu a lucrat la posturile Digi 24 şi Realitatea TV, iar în prezent este prezentatoare la TVR. Cei doi au un copil împreună.

Ultima postare pe social media a jurnalistei: ”Cand corpul îţi spune în mod abrupt că trebuie să iei o PAUZĂ şi să te ODIHNEŞTI, e semn cĂ trebuie să înveţi să pui mai mult preţ pe SĂNĂTATE! Ne vedem peste o saptamană la tv! #ConcediuMedical”, a scris Emma Zeicescu pe Facebook.

Într-o primă declaraţie, pentru Spynews.ro, Claudiu Popa confirmă întâlnirea cu jandarmii, însă explică faptul că situaţia a fost cu totul alta. Jurnalistul susţine că ţigările aparţineau unui amic, care a şi recunoscut acest lucru în faţa oamenilor legii.    

«Unul dintre amici avea în rucsac mai multe obiecte d-ale mele: aparatul foto, încărcătorul pentru acumulatori. Jandarmii i-au făcut percheziţie şi au găsit cele două ţigări. Când am văzut că amicul meu este înconjurat de jandarmi, m-am dus şi le-am explicat că în rucsacul respectiv am şi eu câteva lucruri. Amicul le-a explicat, însă, că ţigările îi aparţin. Am ieşit cu toţii şi am stat de vorbă într-un cort. În tot acest timp, un colonel în civil filma totul, iar un alt bărbat făcea poze. I-am întrebat de ce filmează şi mi-au spus că imaginile sunt pentru ei, în interes operativ», a explicat Claudiu Popa.    

Mai mult, realizatorul Realitatea TV subliniază că atunci nu s-a întocmit vreun proces-verbal şi nici nu a fost informat că ar fi acuzat de ceva. Ba mai mult, oamenii legii i-au lăsat să se întoarcă la festival: «Nici măcar nu mi-au cerut buletinul. L-am dat eu, din proprie iniţiativă, pentru că aşa mi s-a părut corect, să mă legitimez. Nu s-a întocmit niciun proces-verbal, nu am fost informat că sunt acuzat de ceva. În cel mai rău caz, puteam avea calitatea de martor, fiindcă amicul meu recunoscuse că ţigările îi aparţin. O scurtă perioadă, cartea mea de identitate a fost luată de un ofiţer, care a dispărut din grup. Când am terminat discuţia – care nu a avut tentă de anchetă, ci de conversaţie liberă –, ne-am întors la festival. Inclusiv amicul meu, care fusese prins cu ţigările în rucsac». 
 

SHARE