DIICOT a reținut un al doilea suspect în cazul Caracal. Dincă a avut un complice

27 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

Giorgiana Hosu, procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a anunțat, într-o conferință de presă, că procurorii au  stabilit că Gheorge Dincă, suspectul din cazul crimelor de la Caracal, în care două tinere au dispărut fără urmă, ar fi avut un complice.

DIICOT a reținut un al doilea suspect în cazul Caracal. Dincă a avut un complice

Gheorghe Dincă ar fi violat-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani care a dispărut pe 14 aprilie, au stabilit procurorii DIICOT care investighează cele două crime care au avut loc anul acesta la Caracal.  Suspectul de crimă ar fi avut un complice la viol, un om al străzii, de 46 de ani, care îl ajuta la curățenie în curte din când în când. Acesta a fost reținut.

"Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror șef adjunct al DIICOT.

Procurorii arată că pe 14 aprilie, în jurul orei 12.00, după ce Gheorghe Dincă ar fi răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe Luiza Melencu, ce aştepta ”la ocazie” în Caracal, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal. 

Dincă ar fi fost surprins de către omul străzi, care a intrat brus în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism. 

”La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Luiza”, a menționat Giorgiana Hosu.

complice-dinca-imagine

Ştefan Risipiceanu, bărbatul de 46 de ani arestat pentru violarea Luizei Melencu

Pentru a nu trezi suspiciuni, Dincă a fost de acord. 

”Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate. (...)

Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe. 

Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dincă Gheorghe”, a precizat procurorul șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Bărbatul reținut va fi dus în fața judecătorilor cu cerere de arest preventiv.


CLICK - Follow us on Google News