Directoare la Spitalul Judeţean Neamţ, ucisă de propriul soţ la locul de muncă

10 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Anca Daniela Patriche, în vârstă de 49 de ani, directoare de îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, a fost ucisă de propriul soţ chiar în interiorul unităţii medicale în care lucra vineri, 10 ianuarie, în jurul orei 16.30..

Directoare la Spitalul Judeţean Neamţ, ucisă de propriul soţ la locul de muncă

Cel care i-a luat viața este soţul ei, Mihai Patriche, în vârstă de 50 de ani, cu care, se pare, a avut un schimb de replici în cabinetul ei. La un moment dat, fără ca nimeni să poată interveni, bărbatul a scos un cuțit și i-a aplicat câteva lovituri în zone vitale ale corpului.

Gravitatea leziunilor au condus în scurt timp la deces, chiar dacă medicii de la Centrul de Primiri Urgenţe au intervenit imediat. Autorul crimei a fost imobilizat de agenţii de pază ai spitalului, fără a opune rezistenţă.

Se pare că mobilul omorului este unul pasional, cei doi soţi fiind în proces de divorţ. În acest moment, o echipă de criminalişti fac cercetările de rigoare în astfel de cazuri, acuzatului luându-i-se primele declaraţii.

Anca Patriche a promovat examenul susţinut pe 8 ianuarie, pentru funcţia de director de îngrijiri al Spitalului Judeţean Neamţ, şi tocmai fusese numită în funcţie. Înainte de concurs, fusese sistenta-şefă a secţiei Chirurgie.