3dots.ro

Directorul fabricii de cașcaval din Ibănești a murit în timp ce încerca să își salveze angajații

Directorul fabricii de cașcaval din Ibănești a murit în timp ce încerca să își salveze angajații

Patru persoane și-au pierdut viața în mod tragic la fabrica de cașcaval din Ibănești, după ce au intrat într-un bazin de decantare, pe fundul căruia se acumulase o cantitate mare de amoniac și acid sulfuric.

Potrivit informațiilor apărute în presa locală, unuia dintre muncitori i s-a făcut rău în timp ce curăța bazinul și a căzut în el. Doi dintre colegi săi, care au văzut ce s-a întâmplat, i-au sărit imediat în ajutor, dar, nici ei nu au mai reușit să iasă din decantor.

La rândul său, Radu Tudose, directorul fabricii a văzut incidentul și a sărit să își salveze angajații, dar a avut aceeași soartă, fiind dus în stare critică la spital, cu elicopterul, dar a murit câteva ore mai târziu.

Radu Tudose avea 58 de ani, iar soția lui l-ar fi rugat să nu intre în bazin, văzând că ceilalți nu mai ies, dar acesta n-a pregetat să sară în ajutorul angajaților săi.

În privința celorlalți muncitori, ei au fost scoși din bazin în stop cardio-respirator de echipele de salvare de la ISU Botoșani, care au încercat să îi resusciteze, dar fără succes.

Ibăneștiul fiind o comunitate restrânsă, s-au aflat numeroase detalii despre tragicul incident. Unul dintre angajații care au căzut în fosa morții a fost Viorel Secrieru. Avea 47 de ani și lucra la fabrica de cașcaval din Ibănești.

Părinții lui spun că Viorel lucra pe un alt post, nu avea treabă cu igienizarea fosei, dar a văzut că doi dintre colegii săi au intrat în bazinul adânc și nu s-au mai întors. S-a dus să vadă ce s-a întâmplat și nu a mai ieșit nici el în viață.

„El nu a avut ce căuta acolo, băiatul meu avea alt post de lucru. Dar ca să salveze pe alți băieți a căzut și el”, mărturisește, pentru botosaneanul.ro, tatăl angajatului. În urma lui Viorel Secrieru a rămas orfan de tată un bebeluș de numai o săptămână

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili exact cum s-a produs această tragedie

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU