Ministreasa «pepsiglas» l-a destituit pe directorul laserului de la Măgurele, revenit în țară de la Yale University

14 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Mulți sunt de părere că în România lucrurile se petrec nu rațional, meritoriu, ci după niște interese de grup, fără viziune, fără noimă, fără resoectarea valorilor, și nu poți să nu le dai dreptate...  

Ministreasa «pepsiglas» l-a destituit pe directorul laserului de la Măgurele, revenit în țară de la Yale University

Nicolae Zamfir, directorul celui mai mare proiect de cercetare din România – laserul de la Măgurele (ELI-NP), ar fi fost revocat din funcție, în această seară, conform edupedu.ro

În locul său ar fi fost deja numit director interimar, pentru 6 luni, Nicolae Mărginean, unul dintre principalii contestatari ai lui Nicolae Zamfir.

Potrivit sursei citate, ministrul Educației, Monica Anisie, a emis un ordin prin care revocă un alt ordin dat tot în timpul mandatului său și prin care era de acord la acea dată cu prelungirea mandatului deținut de Nicolae Zamfir în fruntea Institutului Național Fizică și Inginerie Nucleară (IFIN-HH). 

Nicolae Zamfir a fost directorul Institutului de Fizică Nucleară “Horia Hulubei” încă din 2004, an în care a revenit în țară de la Yale University, SUA, unde a fost profesor și cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory din 1997 până 2004. 

”Sper că sunteți mândri de voi! În timp ce sorbiți din cico, măcinați de griji abisale, de tipul “unde să ne facem vacanța”, Ministreasa Pepsiglas se pare că tocmai l-a dat afară pe directorul proiectului cunoscut generic drept “Laserul de la Măgurele”!

Mie asta mi se pare absolut scandalos și revoltător!!!! Corupția nu mai ucide? Prostia nu mai ucide în țară asta? Impostura nu mai ucide? Cum puteți tolera așa ceva? Cum? Omul ăsta este o somitate, a construit proiectul de la zero, a pus România pe harta cercetării mondiale!

Nicolae Zamfir a fost directorul Institutului de Fizică Nucleară “Horia Hulubei” încă din 2004, an în care a revenit în țară de la Yale University, SUA, unde a fost profesor și cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory din 1997 până în 2004! Și-l schimbă Ministreasa Pepsiglas! Bravo, națiune! Bravo!” a a comentat realizatorul tv Ionuț Cristache, pe Facebook. 


CLICK - Follow us on Google News