Discuția dintre directorul comercial Tel Drum Nicoleta Pene și un jurnalist RISE Project - audio

5 Nov 2018

RISE Project a deschis valiza de Teleorman, într-un articol intitulat  «C-O-N-Ț-I-N-U-T-U-L», la finalul căruia este publicată și discuția avută de un reporter cu directorul comercial Tel Dru

Doi reporteri RISE Project au vorbit, la interval de o oră, cu Nicoleta Pene. Primul – incognito, pentru a testa reacția, anunțând-o că a fost găsită valiza,  iar al doilea – oficial, confirmându-i că valiza se află în posesia jurnaliștilor de investigație.

Primul a jucat rolul unui cetățean cumsecade, uluit de găsirea întâmplătoare a unei genți cu lucruri care par să-i aparțină doamnei directoare: «Vă căutăm de-o săptămână. Am sunat și la firmă. Unul dintre muncitorii noștri a găsit-o. Nu mai știam ce să facem, mai căutăm omul, stăm cu ea aici (…)», i-a spus reporterul Rise Project Nicoletei Pene, după care a început să-i descrie, pe scurt, conținutul valizei. «Noi suntem la București acum. O putem lăsa și la poliție, v-o trimit ei dacă e», i-a propus, la sfârșit, reporterul sub acoperire.

Oferta a fost declinată de Pene, care a spus că va veni personal la București să recupereze valiza: «Nu, pot să vin eu luni».

Peste zece minute, însă,  directorul comercial Tel Drum a revenit cu un telefon: «Haideți că m-ați pus pe gânduri, m-ați luat și repede așa. Sora mea e în București, poate să vină oriunde în maximum o oră, nu-i problemă».

Trece încă o jumătate de oră și Nicoleta Pene revine din nou, cu un al doilea telefon, în care îi spune reporterului că sora ei nu mai poate ajunge, dar că a trimis un șofer spre București: «Într-o oră e la București! Îi dau numărul dvs. Vă mulțumesc tare-tare mult».

După ce a doua convorbire cu reporterul sub acoperire se încheie, Nicoleta Pene este sunată, oficial, de un alt reporter RISE Project. Spune că nu a trimis un șofer spre București și evită să răspundă clar la întrebările jurnalistului, motivând că acestea nu sunt relevante, iar ea nu este persoană publică.

«Între timp, șoferul din partea directoarei Pene intrase în București și încerca să confirme telefonic locul de predare-primire cu celălalt reporter, la o rotiserie din zona hotelului Marriot. Impacientată, Nicoleta a insistat și ea cu două apeluri. Încă nu făcuse legătura între cei doi interlocutori», scriu jurnaliștii RISE Project.

Discuția dintre Nicoleta Pene și jurnalistul RISE Project.

SHARE