3dots.ro

DJ Lalla, destin trist: jefuită după moarte de un boschetar care i-a luat lucrurile lăsate pe plajă. Tatăl exclude sinuciderea

DJ Lalla, destin trist: jefuită după moarte de un boschetar care i-a luat lucrurile lăsate pe plajă. Tatăl exclude sinuciderea

Din articol:

Pe măsură ce ancheta polițiștilor  avansează se conturează din ce în ce mai clar concluzia că Laura Roșca, DJ Lalla, s-a înecat în mare fără ca nimeni să fi văzut tragedia și să fi putut eventual interveni.

În cazul morții Laurei Roșca, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. Ancheta a decurs foarte greu, în condițiile în care, în prima fază, tânăra nu a putut fi identificată rapid.

Oamenii legii au luat inițial la pas magazinele din zonă, dar nimeni nu o cunoștea sau nu o remarcase trecând prin zonă. Abia joi, după câteva ore, au descoperit că brățara pe care o avea la mână avea incripționat numele său.

Din verificarea făcută în baza de date a Evidenței Populației, în România existau doar nouă persoane care purtau numele Laura Roșca. Identificarea a fost făcută după ce anchetatorii au luat legătură cu familia din Turda, care a oferit informații importante: părinții știau că fiica lor venise la mare la mare și că s-a cazat în stațiunea Mamaia.

Prin intermediul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă, ridicate abia marți de către polițiști, a putut fi reconstituit traseul exact pe care l-a parcurs DJ Lala, în dimineața zilei de 26 septembrie.

Imaginile indică faptul că tânăra de 34 de ani a ieșit din blocul în apartamentul căruia se cazase, la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok,  la ora 8.31. Purta o haină de culoare albă, colanți de culoare neagră și adidași.

Avea căștile telefonului în urechi, semn că asculta muzică sau avea o discuție telefonică. I-a luat zece minute să traverseze aleea dintre bloc și parcarea cluburilor din zona de nord a stațiunii Mamaia, timp pe care nu se știe cum l-a petrecut.

Cu certitudine, a ajuns în parcare la 8.40, traversează grăbită pe lângă un grup de bărbați și se îndreaptă către plajă, pe aleea dintre un club și o terasă.

Pare să fie dezorientată sau chiar supărată, posibil din cauza faptului că aleea era blocată. Din această cauză se întoarce, aleargând și își continuă drumul către plajă.

Din nefericire, camerele de supraveghere nu acoperă și zona plajei. Polițiștii estimează că DJ Lalla ar fi ajuns acolo în jur de 8.45 lăsându-și pe nisip haina, colanții, telefonul, căștile și încălțările, în dreptul unui club, după care a intrat în apă.

La 10.18, o femeie care se plimba pe plajă a descoperit, la 500 de metri distanță, trupul fără viață al vedetei și a dat alarma.

Timp de 48 de ore, polițiștii nu au aflat ce s-a întâmplat cu lucrurile tinerei. Abia sâmbătă dimineață, după ce au accesat, cu ajutorul familiei Laurei Roșca, aplicația ”Find my phone”, instalată pe telefon și au reușit să-l găsească la un individ fără adăpost, care-și făcea veacul prin zonă.

La audieri acesta a mărturisit că a furat de pe plajă telefonul mobil, căștile, încălțămintea, joi dimineață, în jurul orei 9.00, spunând că de haina albă și de colanți nu a avut nevoie, obiecte ce nu au fost găsite nici până acum de către oamenii legii.

Polițiștii speră că din discuțiile cu ultimele persoane apelate și din mesajele schimbate de pe telefonul mobil să se poată stabili dacă există informații care să conducă la ipoteza sinuciderii.

Rudele au afirmat că înainte să moară DJ Lalla ar fi avut o convorbire cu sora sa geamănă aflată în Marea Britanie, în jurul orei 8.00, dar că starea sa nu ar fi dat de înțeles că ar fi avut vreun motiv care să o îndemne să își pună capăt zilelor.

Tatăl Laurei Roșca exclude varianta unei sinucideri. El le-a declarat jurnaliștilor că, cel mai probabil, fiica sa s-a înecat, după ce a intrat să facă baie în mare, deși era furtună și steagul roșu era arborat.

El este de părere că fiica sa a nimerit într-o groapă situată foarte aproape de mal, așa cum se întâlnesc destule în zonele unde plajele au fost extinse, în urmă cu doi ani, și crede vina morală pentru moartea fiicei sale sunt cei care au făcut această lucrare.

Deși inițial tatăl afirmase că fiica sa trecuse recent printr- o depresie, în urmă cu o lună, el revine și spune că în ultima perioadă era starea de spirit a fiicei sale era foarte bună și, de aceea, crede că a fost vorba de un accident. De altfel, și persoana care a găzduit-o a susținut, în fața polițiștilor, că DJ Lalla era veselă când a plecat spre plajă.

Anchetatorii așteaptă încă analizele probelor de sânge și a celor histopatologice de la Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dar acestea ar putea dura și șase luni. Oficial, cauza morții tinerei este înecul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs