Dr. Lidia Dobrei, «doctorița săracilor» din Hunedoara, a murit de COVID

26 Apr 2021 | scris de Anita Raicu

Cadrele medicale din judeţul Hunedoara sunt în doliu, după ce COVID-19 a curmat viaţa unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici. 

Dr. Lidia Dobrei, «doctorița săracilor» din Hunedoara, a murit de COVID

Dr. Lidia Dobrei avea 67 de ani şi era medic radiolog şi cunoscută sub numele de "doctorița săracilor".

Medicul trăia în Călan, un orăşel din judeţul Hunedoara, şi lucra la Haţeg, după ce mica policlinică de unde locuia s-a închis. 

Medicul spunea că ea singurul său "energizant" era rugăciunea de dimineaţă
Seara, când termina munca, doctoriţa trecea pe la sediul asociaţiei non-profit pe care a înfiinţat-o cu mai bine de 20 de ani în urmă şi prin intermediul căreia a reuşit să ajute mii de oameni, potrivit arhiva.replicahd.ro. 

Medicul Lidia Dobrei spunea că ea nu oboseşte uşor, iar singurul său "energizant" era rugăciunea pe care o spunea în fiecare dimineaţă.

La începutul lunii, doctoriţa publica un mesaj pe pagina sa de Facebook.

"(...) Mulțumesc vouă tuturor pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate.

E riscul meseriei, indiferent de protecţie. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să vă păzească.

Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme. Vă mulțumim!", a scris dr. Lidia Dobrei, pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News