3dots.ro

Doina Pană, reacţie după ce dosarul otrăvirii sale a fost clasat: S-a întâmplat pentru foarte mulţi bani

Doina Pană, reacţie după ce dosarul otrăvirii sale a fost clasat: S-a întâmplat pentru foarte mulţi bani

În ciuda expertizelor IML care au evidențiat faptul că nivelul de mercur din sângele fostului ministru al Apelor și Pădurilor Doina Pană depășea cu mult nivelul normal, dosarul în care începuse urmărirea ”in rem” pentru constituirea de grup infracțional organizat și tentativă de omor, deschis în 2018, a fost clasat.

Întrebată ce crede despre clasarea dosarului care cerceta cauzele otrăvirii sale, fostul ministru a declarat: 

"Clasarea a venit după patru ani din care doi de pandemie unde nu se puteau face audieri din motive de mască pe figură.

Din păcate, erau doar dovezi indirecte, adică oameni care au mințit, oamenii care au refuzat detectorul de minciuni.

Pentru că încadrarea a fost pentru constituirea unui grup infracțional organizat trebuia probată existența a minim trei persoane care să acționeze coordonat în scopul comiterii faptei. 

Şi atunci nemaiputându-se dovedi existența acestui grup infracțional organizat , speța nu mai fost de competența DIICOT-ului", a declarat Doina Pană la Antena 3.

Despre eventuala sa cerere privind redeschiderea anchetei, fostul ministru a spus:

"Am dreptul să fac plângere, dar credeți-mă să o iau de la capăt după patru ani care nu au fost ușori nici fizic, nici psihic, nu mai vreau. Eu cred în justiția divină. Cred că Dumnezeu să mă ajute până la capăt şi o să mă fac bine", a mai spus Doina Pană. 

Despre modul în care a decurs ancheta, fostul ministru al Apelor și Pădurilor a spus: 

"Eu am simțit tot timpul că merge prea încet. Am simțit că nu se vrea. Ce s-a întâmplat s-a întâmplat pentru foarte mulţi bani. 

După primul an, numai radarul pădurilor a făcut să dispară de pe piaţa lemnului patru milioane de metri cubi, tăiat ilegal, arbori cu vârsta de peste 70 de ani.

Asta a însemnat pierderea unor venituri substanțiale pentru cei care tăiau", a spus Doina Pană. 

Întrebată cum se simte acum, Doina Pană a spus: 

"La ora respectivă aveam probleme cu inima. Între timp, după patru ani de tratamente, inima e în regulă, dar am probleme cu un rinichi, o tumoră în partea stângă, şi am probleme cu sistemul neurologic. 

Problema este că mercurul se depune pe organe şi trec ani de zile până se elimină şi erodează…", a mai spus fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs