A murit Donca Mizil, fosta mare iubire a lui Nicu Ceaușescu

24 Oct 2021 | scris de Anita Raicu

Serghei Niculescu-Mizil a anunțat pe pagina sa de Facebook că sora sa, Sonia Donca, a încetat din viață.

A murit Donca Mizil, fosta mare iubire a lui Nicu Ceaușescu

”Azi e cea mai tristă zi din viața mea. Am pierdut-o pe sora mea, Donca. Dumnezeu să te odihnească…”, a scris Mizil pe pagina sa de Facebook.

Se pare că Sonia Donca avea probleme de sănătate, însă acestea nu au fost făcute publice.

În urmă cu câteva luni, Serghei Mizil lansa un apel public rugând lumea să meargă să doneze sânge pentru sora lui, care era la acel moment internată în spital.

”Apel umanitar: cine vrea sa ma ajute sa doneze sange la Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti (str. Constantin Caracas nr.2) pentru sora mea cu specificarea numelui Sonia Donca internata la Institutul clinic Fundeni, Sectia Clinica Hematologie.”, scria Mizil pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva luni.

Donca, sora lui Serghei Mizil, a fost marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. În urmă cu mai mulți ani, Emilia Marinela Macovescu, soția fostului ministru de Externe, George Macovescu, a povestit, într-un interviu, cum Elena Ceaușescu a intervenit brutal în relatia pe care Nicusor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca, sora lui Serghei Mizil.

“Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea.

Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui”, a povestit soția fostului ministru de Externe.

Se pare că Elena Ceaușescu era îngrijorată de ”ereditatea” fetei, despre care credea că a fost înfiată.

”Motivul antipatiei Elenei Ceaușescu față de Donca ține – ca și în cazul Iordanei Borilă, prima soție a  lui Valentin, fratele mai mare al lui Nicu – de semnele unei obsesii tot mai mari pentru «noblețea» sângelui unei posibile nurori și, prin urmare, viitoare membră a proiectatei «dinastii» prezidențiale.

Dacă în cazul Iordanei, Elena Ceaușescu avea rezerve legate de originea ei etnică, despre Donca se spunea că ostilitatea ar fi provenit din convingerea Elenei că era un copil înfiat, a cărui ereditate ar fi fost necunoscută”, a explicat politologul Vladimir Tismăneanu, fost coleg de şcoală cu Nicuşor.


CLICK - Follow us on Google News