Dorian Popa, despre afacerile cu Călin Donca: „Că am fost sau nu un gușter, nici măcar nu știu”

Dorian Popa, despre afacerile cu Călin Donca: "Că am fost sau nu un gușter, nici măcar nu știu"

Dorian Popa se numără printre cei care au crezut că fac afaceri cu Călin Donca, milionarul acuzat de evaziune fiscală și înșelăciune.

Influencerul a dezvăluit cum a ajuns să-l cunoască pe afaceristul brașovean, dar şi ce investiții a făcut în parcul fotovoltaic pe care acesta îl promova.

„Sunt două diferențe pe care trebuie să le marchez. Trebuie să fiu sincer. În primul rând am fost contactat de soția domnului Călin, care îmi spune că nu este adevărat ce se întâmplă, însă chiar nu mai știu ce să mai cred.

Între timp am făcut un grup pe WhatsApp cu toţi cei 30-40 de investitori. Am aflat acum cu stupoare că sunt unii oameni care au încasat de la firmele lui Călin. (…)

Deocamdată nu ştim ce se întâmplă acolo. Singurul lucru care pe mine m-a băgat un pic în starea de alertă a fost prelungirea arestului de la 24 de ore la 29 de zile. Ceea ce mă face să cred totuși că există oarecare dovezi.

Înțeleg că parcurile fotovoltaice nu sunt incluse în acuzațiile ce-i sunt aduse domnului. Însă problema ce mă frământă în mod direct este că și dacă ar fi chestii din trecutul dânsului se pot răsfrânge și asupra afacerilor contemporane, şi nu ne place situaţia şi nu putem să stăm deloc relaxați sau liniștiți.

Eu am plătit panourile de pe casa mea, moment în care l-am cunoscut pe Călin. Eu îmi doream să spun panouri fotovoltaice pe casă în momentul în care au explodat prețurile la curent. L-am contactat. Am cunoscut un om dezinvolt, cu vorbele la el. Că am fost sau nu un gușter nici măcar nu știu deocamdată, pentru că încă nu s-a dovedit nimic. Suntem doar într-o stare de alertă, întrucât nu avem nicio informație.

Restul investiției a fost achiziția unei bucățele de parc fotovoltaic. Am investit 24.000 euro, dar vă pot spune că sunt oameni care au investit sume sănătoase”, a spus Dorian Popa la Antena 3 CNN.

Referitor la o altă afcere aflată în portofoliul lui Călin Donca, cu criptomonede, influencerul a declarat că nu a făcut nicio investiție pentru că nu crede în acest fenomen.

„Eu nu cred în acest fenomen și am căutat să mă feresc cât s-a putut de această criptomonedă. Mă depășește pe mine personal. Poate alții înțeleg, poate alții își doresc și utilizează. La un moment dat am tranzacționat și eu niște bitcoin şi mi-am dat seama că nu este de mine. Nu mă pricep, nu mă interesează”, a mai spus Dorian Popa.