Dorian Popa, printre cei înșelați de Călin Donca, milionarul acuzat de evaziune: „Sunt șocat! Nu răspunde nimeni la telefon”

Dorian Popa, printre cei înșelați de Călin Donca, milionarul acuzat de evaziune: "Sunt șocat! Nu răspunde nimeni la telefon"

Călin Donca, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, agricultură a fost arestat preventiv 30 de zile pentru evaziune fiscală şi înşelăciune cu criptomonede.

Potrivit anchetei, activitatea infracțională a început din 2021. Pe lângă Călin Donca, în săvârșirea acestor infracțiuni s-ar fi implicat și alte persoane care ar fi constituit un grup infracțional. Este vorba de fapte precum evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelciune cu consecințe deosebit de grave și manipulare a pieței de capital.

Călin Donca ar fi creat o criptomonedă și ar fi promis persoanelor dispuse să investească în această criptomonedă câștiguri chiar și de 100 de ori mai mari, în raport cu suma investită.

Printre persoanele care au investit în proiectele lui Donca se află și Dorian Popa. Influencerul se declară șocat și este îngrijorat în legătură cu recuperarea banilor pe care i-a investit.

„Sunt şocat, sunt consternat şi, în acelaşi timp, debusolat pentru că nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu ce urmează cu investiţiile noastre.

Este posibil să fi fost părtaş la o escrocherie! Din păcate, din partea lui Călin Donca nu dăm de nimeni, nu răspunde nimeni la telefon, este un fel de ceaţă totală!”, a spus Dorian Popa, potrivit Observator.

”Pentru mine, Aventadorul este o jucărie, o maşină care nu e de toată ziua, ci ca o jucărie, ca pe ceva cu care merg să mă dau”, se promova Donca în mediul online, unde clipurile sale cu maşini și ceasuri de lux, cu vacanţe exotice i-au adus sute de mii de urmăritori pe TikTok, Facebook şi Youtube și a i-a atras pe viitorii săi clienți.

”Acești escroci te fac să crezi ca ceea ce obțin ei de la tine obțin ca iți fac ei un favor, nu că ar avea ei de câștigat. Este o psihologie. Ei sunt propriul lor produs de marketing, știu foarte bine ce-și doresc oamenii să audă și atunci ei intră pe piața oamenilor care vor să fie mințiți”, explică modul de operare psihologul Constantin Cornea.

Procurorii DIICOT au confiscat trei dintre maşinile de lux deţinute de Călin Donca. În acelaşi dosar, mai este cercetată şi Orianda, soţia milionarului, care a scăpat de arest: a fost lăsată în libertate pentru a avea grijă de cei cinci copii ai cuplului.