Dr. Adrian Marinescu, despre sfârşitul pandemiei COVID: «După această iarnă, dispare. Sezonul rece e ultima strigare»

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, privește cu mult optimism modul în care va evolua pandemia în România. 

Specialistul în boli infecţioase este de părere că iarna aceasta am putea consemna sfârşitul pandemiei COVID-19.

Întrebat, la Antena 3, cât va mai dura această situaţie medicală, medicul a răspuns:

"Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…).

Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă.

Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie", a spus medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, la Antena 3.

Specialistul a povestit că şi-a dorit din copilărie să devină medic, iar cel mai plăcut sentiment este acela când reuşeşte să rezolve un caz grav.

"Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav.

Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva.

Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor", a explicat medicul Adrian Marinescu.