3dots.ro

Drobeta-Turnu Severin. Suficiența și lipsa de reacție a medicului a dus la decesul unei fetițe la naștere

Drobeta-Turnu Severin. Suficiența și lipsa de reacție a medicului a dus la decesul unei fetițe la naștere

Un medic de 32 de ani şi o asistentă medicală, de 45 de ani, din cadrul Secţiei Obstretică – Ginecologie a Maternităţii din Drobeta-Turnu Severin au fost reţinute, în cazul decesului la naștere a fetiţei unei familii de tineri poliţişti.

Cele două cadre medicale sunt acuzate pentru modul în care au intervenit în cazul unui bebeluș care a murit înainte să se fi născut, în timp ce mama se afla în travaliu, fiind bănuite de săvârşirea infracţiunii de vătămarea fătului.

E vorba de cazul unei familii de polițiști din Strehaia, care a făcut, la momentul respectv, sesizare la Parchet şi la Colegiul Medicilor.

Raportul medico-legal a relevat faptul că că mama a fost ignorată în timpul travaliului său dificil şi că bebeluşul ar fi trăit, dacă nu existau erorile celor două cadre medicale.

Cei doi agenți de poliție așteptau primul copil. Sarcina tinerei de 26 de ani a decurs fără probleme, timp de nouă luni. În momentul nașterii, părinții erau în culmea fericirii, dar la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin au fost întâmpinați cum nu se putea mai rău.

”Au venit, din ce mi-a spus ea, pe la ora trei, i-au și spus că o să intre în sala de nașteri, ea sângera, avea stări de vomă, iar când au ajuns la sala de nașteri, i-au zis să se întoarcă înapoi, că vine dimineața să nască la șase”, spune tatăl bebelușului, Ionuț Tiribentea.

În procesul de travaliu chinuitor, bebelușul a murit înainte să se nască, iar raportul medico-legal indică erorile medicale care ”au dus la decesul intrauterin al fătului”: mama și copilul nu au fost monitorizați frecvent, deși se constataseră creșteri mari ale bătăilor cordului fetal, ultima monitorizare a fost la ora 2:39, ultimul consult la 4:36, iar la 5:50 mama intră în sala de nașteri, unde inima copilului nu mai bătea.

”Dacă în acest interval de timp se monitoriza sarcina, se putea salva viața fătului. S-a stabilit că există o lipsă a supravegherii permanente, regulate, a stării de bine a fătului, a contracțiilor uterine, a frecvenței cardiace fetale, existând o perioadă îndelungată în care gravida și fătul nu au fost monitorizați, cu toate că existau semne de alarmă”, afirmă procurorul Gheorghe Ciocan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, pentru stirileprotv.ro.

”Părinții sunt extrem de afectați, urmează să vedem pe parcursul procesului ce se va dispune. Trauma e cumplită, nu se poate descrie, nu se poate cuantifica, e o tragedie” spune avocatul familiei din Strehaia.

Medicul a părăsit spitalul la câteva zile după producerea tragediei şi lucrează în mediul privat, însă asistenta profesează la aceeași maternitate. Cele două sunt cercetate sub control judiciar.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs