3dots.ro

New York Times. Drona americană doborâtă deasupra Mării Negre a decolat din România

New York Times. Drona americană doborâtă deasupra Mării Negre a decolat din România

Din articol:

Un înalt oficial militar american a afirmat că drona americană a decolat de la baza sa din România, marți dimineață, pentru o misiune de recunoaștere programată în mod regulat, care durează de obicei între nouă și zece ore, relatează New York Times.

Drona, de tipul MQ-9 Reaper, a fost lovită marți deasupra Mării Negre, de către un avion rusesc, fapt care a determinat oficialii americani să fie nevoiți să prăbușească drona în mare.

Potrivit afirmațiilor oficialului american, deși astfel de drone pot transporta rachete Hellfire, această aeronavă fără pilot era neînarmată și efectua supraveghere la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Crimeea când cele două avioane rusești au interceptat-o.

New York Times nu precizează baza din România de la care a decolat drona, dar astfel de modele au fost detașate în România de armata americană la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

Rusia a transmis că a diferență de viziune privind incidentul din Marea Neagră, față de varianta prezentată de SUA, și nu dorește un conflict.

”Nu dorim niciun fel de confruntare între SUA și Federația Rusă. Suntem în favoarea unor relații pragmatice în interesul popoarelor din SUA și Federația Rusă.

Am făcut schimb de opinii pe această temă, deoarece avem unele diferențe cu privire la ceea ce s-a întâmplat astăzi„”, a comentat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov

MApN nu a avut până în acest moment nicio reacție privind incidentul din Marea Neagră.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs