3dots.ro

Două educatoare au refuzat cadourile oferite de părinți: ”Nu suntem nespălate! Atât merităm noi după trei luni de muncă?“

Două educatoare au refuzat cadourile oferite de părinți: ”Nu suntem nespălate! Atât merităm noi după trei luni de muncă?“

Spre totala lor surprindere, părinții unor copii de la o creșă din Constanța, care au strâns bani pentru a cumpără cadouri de sărbători educatoarelor, așa cum se obișnuiește în educația românească, au rămas cu pachetele în brațe, atenția fiindu-le refuzată.

Nu a fost deloc vorba de vreo tresărire etică din partea educatoarelor, ci a contat faptul că, din punctul lor de vedere, părinții s-au mobilizat prea puțin din punct de vedere financiar, cadoul fiind prea ”subțire” după gustul lor.

Educatoarele de la creșă: Atât merităm noi după trei luni de muncă?

Unul dintre părinți, cel însărcinat cu oferirea cadourilor, a dezvăluit acest lucru pe grupul de Whatsapp:

”Țin să va anunț că m-au chemat doamnele educatoare în clasa și mi-au înapoiat cadourile.

Doamna N… mi-a spus: «Noi nu suntem nespălate, ca să ne dați gel de dus. Atât merităm noi după trei luni de muncă? Să ne jigniți în halul asta?».

Am rămas fără cuvinte. Eu propun să nu le mai cumpărăm cadouri până la sfârșitul anului școlar, că să nu le mai jignim cu alegerile noastre“.

Ce spune Inspectoratul Școlar Județean Constanța

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, spune că dascălii nu trebuie recompensați pentru că își fac meseria:

”Este foarte bine că nu au primit cadourile, este de apreciat. Noi nu facem actul educațional pentru a fi remunerați prin cadouri. Rugămintea mea este că părinții să nu mai dea cadouri. Pentru ce? Și intenția de a da este una greșită.

Că motivul refuzului doamnelor este legat de alte aspecte, da. Dar eu rețin că le-au refuzat (cadourile – N.R.), iar părinții să învețe să nu mai ofere“, a declarat, pentru Focus Press, prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs