3dots.ro

Elena Udrea a ieșit din închisoarea pentru câteva ore, dar prima dată nu a mers acasă

Elena Udrea a ieșit din închisoarea pentru câteva ore, dar prima dată nu a mers acasă

Fostei ministre Elena Udrea i-a fost permisă părăsirea închisorii pentru câteva ore, astfel încât să se poată întâlni cu fiica sa, în vârstă de doar cinci ani. Udrea execută o pedeapsă de șase ani.

”Elena Udrea a obținut permisie și a ieșit din penitenciar vineri, de Sfânta Maria, pentru a-și vedea fiica. Nu a putut fi alături de chiar de ziua ei de naștere, însă au recuperat când i s-a permis acest lucru.

Au stat împreună trei ore la Mănăstirea Ghiughiu. Eva s-a jucat în aer liber alături de mama ei și nu a scăpat-o din priviri nicio secundă. S-a bucurat mult de prezența celei care i-a dat viață”, potrivit România TV.

În urmă cu câteva zile, fosta ministră publica un lung mesaj despre faptul că nu i-ar fi permisă ieșirea pentru câteva ore din închisoare.

”Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuza acest drept.​​

Desi legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care executa o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistenta”, scria Elena Udrea, pe Facebook, în urmă cu o săptămână.

”Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetenta sau comoditate, refuza sa acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face ca nu vede cum legea este incalcata si nu se respecta dreput legal la permisii!

Situația este cu atât mai gravă la Targsor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezenta mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile”, mai puncta fosta ministră.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs