Cum a găsit Elena Udrea un plic cu documente secrete, aruncat în curtea casei

02 Iun 2021 | scris de Ioana Tomozei

Se pare că în România bântuie norocul pentru cei care nici măcar nu-l caută, după ce un agricultor a găsit pe câmp documente ce aparțineau societății Tel Drum, în cadrul unei anchete ce-l viza pe Liviu Dragnea, iată că a venit și rândul Elenei Udrea să găsească, probabil la fel de ”întâmplător”, o serie de documente secrete...

Cum a găsit Elena Udrea un plic cu documente secrete, aruncat în curtea casei

Elena Udrea este vizată într-un nou dosar penal pentru divulgare de secrete de stat, după ce procurorii DNA au reclamat-o la DIICOT.

Totul a pornit de la o şedinţă de judecată din decembrie 2020, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, atunci când Elena Udrea a cerut ca şedinţa să fie declarată nepublică pe motiv că doreşte să arate instanţei o serie de documente strict secrete.

Instanţa a acceptat atunci cererea, iar Elena Udrea a depus un plic deschis despre care a susţinut că a intrat în posesia ei cu o zi înainte de şedinţa de judecată, iar documentele făceau referire la activitatea a trei denunţători.

Conform unui participant la şedinţa de judecată, documentele ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a Elenei Udrea de a formula o adresă către SRI pentru a da relaţii despre cei trei denunţători din dosar, cerere care a fost respinsă la acel moment.

Ulterior, la termenul următor de judecată, plicul cu documente secrete a apărut pe masa judecătorului, iar instanţa a respins depunerea documentelor la dosar, având în vedere caracterul secret al acestora.

După şedinţa de judecată, DNA a depus o plângere la DIICOT împotriva Elenei Udrea pentru divulgare de secrete de stat.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, declară că Elena Udrea a găsit plicul cu documente clasificate în curtea casei sale, "chiar cu o zi înainte de termenul de judecată la care l-a depus".

"Eu nu am cunoştinţe despre conţinutul documentelor care au fost prezentate de doamna Udrea instanţei de judecată. Ş

tiu  că dumneaei a intrat în posesia unor documente care par a fi documente clasificate şi a solicitat instanţei să le studieze şi să vadă dacă sunt autentice, să solicite un punct de vedere instituţiilor abilitate pentru că ar fi fost un document care era esenţial în apărarea doamnei Udrea, doar că instanţa a refuzat", a declarat Veronel Rădulescu.

La începutul lunii martie, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.


CLICK - Follow us on Google News