Elena Udrea a plecat din Costa Rica și a revenit în România

08 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Antena 3 anunță că Elena Udrea a părăsit, după mai bine de un an, Costa Rica și a revenit în Europa, cu o cursă de Frankfurt, alături de fiica şi de mama sa, cu un avion de linie

  • Elena Udrea a plecat din Costa Rica și a revenit în România

Aceeași sursă precizează că cele trei au zburat la clasa economic, Antena 3 difuzând și două imagini cu Udrea în avion.

Ulterior, Antena 3 a anunțat că Elena Udrea a ajuns în România și că urmează să susțină o conferință de presă.

Cornel Tăbăcaru, om de afaceri rezident în Costa Rica, a vorbit la Antena 3 despre planul pe care Elena Udrea îl avea zilele trecute, plan la care fostul ministru pare să fi renunţat. 

”Din informațiile noastre, ea trebuia sa se imbarce pentru Londra. Eu nu stiu de unde si cum… dar e ciudată treaba cu Frankfurt. Ea trebuia să meargă la Londra și să revină în Costa Rica. Dat fiind faptul că e cu copilul și mama înseamnă că și-a schimbat total planul.

Din punct de vedere al legislației din Costa Rica, ca solicitant de refugiat, nu are voie să se întoarcă în statul din care a fugit. Din ce știu eu, din zvonurile din Costa Rica, ea nu mai voia să stea în Costa Rica și să renunțe la aplicația de refugiat pe ideea ca nu mai are probleme cu justiția”, a declarat Cornel Tăbăcaru la Antena 3.

Udrea a părăsit România în februarie 2018, încercând să obțină statutul de refugiat în Costa Rica. Câteva luni mai târziu, în iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost capturată pe 3 octombrie 2018 de Interpol și timp de trei luni s-a confruntat cu condițiile dintr-o închisoare costa-ricană. Fostul ministru al Turismului a fost eliberat din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute.

SHARE