Un elev meritoriu și-a luat viața înainte de BAC. Prietenii: 'Ai fost batjocorit până nu ai mai putut îndura...'

02 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Un adolescent de 18 ani a fost găsit spânzurat la marginea oraşului Petrila, cu o seară înainte de a susține prima probă a examenului de Bacalaureat. Unii dintre prietenii săi apropiați susţin că gestul extrem a fost o consecință a faptului că tânărul nu a mai suportat umilințele la care fusese supus.

Un elev meritoriu și-a luat viața înainte de BAC. Prietenii: 'Ai fost batjocorit până nu ai mai putut îndura...'

George Costache, un tânăr de 18 ani, din Petrila, a fost găsit mort la marginea oraşului. Adolescentul s-a spânzurat de creanga unui copac. Purta un tricou cu inscripționat cu mesajul ”The Walking Dead” ( numele unui serial cu zombie - N.R.), iar unii dintre foştii prieteni ai săi susțin că tânărul, provenit dintr-o familie modestă, era adesea umilit de alţi adolescenţi şi chiar fusese poreclit ”Zombie”.

”Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura: ţi-au zis Zombi. Aşa că ai decis sa pui capăt, agăţându-te şi lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simţit şi îmi pare aşa rău că în ultimul timp n-am mai fost aşa apropiaţi.

Ştiu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alţii să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simţit tu.

De aceea vreau să vă rog şi să vă încurajez să fiţi buni şi plini de compasiune şi de dragoste faţă de cei din jurul vostru, pentru ca niciodată nu ştiţi prin ce trec şi ce simt ei. Nu merită să faci un om sa sufere, să-l răneşti. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Şi nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să îşi dorească să îşi ia viaţa”, a fost mesajul unei foste prietene a adolescentului, publicat pe pagina de socializare, potrivit ziarului local Gazeta de Dimineaţă.

George Costache era absolvent al Grupului Şcolar ”Constantin Brâncuşi” din Petrila şi se număra printre elevii cu rezultate bune la învăţătură, având o medie generală peste 9.


CLICK - Follow us on Google News