O elevă l-a dat în judecată pe ministrul Educației după ce a rămas fără bursa cu care plătea naveta: Mulți nu vor mai putea ajunge la școală 

Pentru că trebuie să reducă cheltuielile, printr-un ordin al ministrului Educației au fost anulate unele burse pentru elevi. Fix în același timp în care Senatul a votat majorarea indemnizațiilor demnitarilor…

Ioana Stamatin, o elevă de din comuna Agigea în vârstă de 17 ani, face zilnic naveta la un liceu din Constanța, pentru că în comuna ei nu există liceu, iar, după eliminarea bursei, părinții ei sunt nevoiți să dea aproape 400 de lei pe lună pe transport.

Tânăra s-a adresat Avocatului Poporului, în nume personal, și speră ca sesizarea ei să fie urmată și de alți elevi navetiști din țară pentru ca Ordinul ministrului să poată fi anulat în instanță.

”Am inițiat o acțiune în anulare cu ajutorul Avocatului Poporului împotriva Ministerului Educației, respectiv a ministrului Sorin Cîmpeanu, pentru a anula Ordinul de ministru care reglementează tăierea burselor”, a declarat Ioana Stamatin pentru Europa FM.

”Bursa pentru copiii care provin din mediul rural s-a tăiat.  Foarte mulți copii se plângeau, unii nu știau cum o să mai ajungă la școală. Este o situație cruntă. Este foarte probabil ca foarte mulți elevi să nu mai poată să ajungă la școală. Abandon, da”, a declarat pentru aceeași sursă Mihaela Rădulescu, o altă elevă care face naveta.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea recent că toți copiii din mediul rural vor primi burse sociale.

A fost o propunere de primire a unor bani, 200 sau 300 de lei, însă acea sumă, în primul rând, nu acoperă nici jumătate din cheltuielile celor mai mulți copii pe transport. Iar în al doilea rând, noi nu ne dorim o sumă de ajutoare, noi dorim transportul gratuit care este reglementat prin lege”, a spus Ioana Stamatin.

Asociația Elevilor din Constanța susține demersurile Ioanei Stamatin și încurajează orice alt elev navetist, căruia i s-a tăiat această bursă, să depună o sesizare similară la Avocatul Poporului pentru ca Ordinul ministrului Educației să poată fi anulat în instanță.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories