3dots.ro

Cernavodă. Doi elevi au obținut în instanță daune de 5.000 de euro pentru că profesorii le-au scăzut nota la purtare

Cernavodă. Doi elevi  au obținut în instanță daune de 5.000 de euro pentru că profesorii le-au scăzut nota la purtare

Din articol:

Tribunalul Constanța a decis ca doi elevi ai unui liceu din Cernavodă să primească daune morale de 5.000 de euro, după ce profesorii le-au scăzut nota la purtare.

Hotărârea judecătorilor, pronunțată în primă instanță, a și fost contestată de reprezentanții unității de învățământ la Curtea de Apel Constanța, informează ziuaconstanta.ro.

Este vorba de un dosarul ce a fost deschis după ce, printr-o sentință anterioară, un alt complet al Tribunalului Constanța hotărâse să anuleze hotărârile Consiliului de Administrație al liceului prin care le fuseseră scăzute notele la purtare elevilor, obligând liceul la modificarea notelor acordate celor doi elevi.

De asemenea, liceul fusese obligat și la radierea din registrul clasei și din registrul matricol a mențiunilor dispuse cu privire la scăderea notei la purtare.

Celor doi elevi li s-a scăzut nota la purtare din cauza unor neînțelegeri cu cadrele didactice ale liceului la sosirea într-un stat european, unde au participat la un stagiu de pregătire practică în cadrul unui proiect Erasmus.

Anterior, existaseră unele neînțelegeri cu privire la modul în care cei doi urmau să fie preluați de profesorii desemnați de liceu să se ocupe de programul Erasmus, pentru a putea pleca toți, în condițiile în care ziua plecării în statul străin a coincis cu ziua desfășurării fazei finale a competiției de robotică la care cei doi elevi participau.

”Participarea la acest stagiu de pregătire a avut la bază rezultatele obținute de către reclamanți la evaluările întreprinse în scopul selectării elevilor participanți la acest program.

Reclamanții au obținut mai multe premii la concursuri organizate de diverse instituții în Robotică și în «Computer Science»“, se arată în decizia instanței.

”Prin emiterea actelor administrative prin care s-a dispus scăderea notei la purtare a reclamanților, acte ce ulterior au fost anulate, au fost aduse atingere onoarei și reputației reclamanților, aceștia suferind un prejudiciu moral prin fapta săvârșită de pârât“, au precizat judecătorii.

Instanța a decis astfel să admită în parte cererea de chemare în judecată și să oblige liceul din Cernavodă la plata a câte 5.000 de euro, echivalentul în lei, către cei doi elevi, suma reprezentând prejudicul cauzat, potrivit Hotărârii nr. 1350/2021.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs