3dots.ro

Când spune ministrul de Interne că va începe testarea antidrog a elevilor în școli, ca măsură de prevenție a consumului de stupefiante

Când spune ministrul de Interne că va începe testarea antidrog a elevilor în școli, ca măsură de prevenție a consumului de stupefiante

Ministrul de interne Cătălin Predoiu a anunţat că o serie de măsuri menite să prevină consumul de droguri în școli ar putea fi implementate chiar din această toamnă, odată cu începerea noului an școlar.

Anunțul a fost făcut în timpul prezentării raportului corpului de control în cazul accidentului mortal petrecut pe 19 august în 2 Mai, în care un tânăr sub influența drogurilor a intrat cu mașina într-un grup de opt oameni, omorându-i pe doi dintre ei.

Predoiu a afirmat că în prezent se face ”analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Potrivit ministrului, măsurile de prevenire a consumului de droguri în şcoli, cum este și testarea antidrog, vor fi abordate în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024.

Pentru asta, Predoiu spune că a stabilit o întâlnire cu ministerele Educaţiei, Sănătăţii, Dezvoltării, Familiei, Muncii şi cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

”Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a spus ministrul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs