Ungureanu, deputat USR: Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii care refuză vaccinul? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!

16 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Discuţiile din parlament asupra certificatului verde obligatoriu la locul de muncă s-au blocat, după ce PNL a fost nemulţumit de un amendament al PSD ce prevede ca testarea să se facă pe banii statului pentru pacienţii nevaccinaţi, timp de 60 de zile.

Ungureanu, deputat USR: Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii care refuză vaccinul? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate, consideră că persoanele nevaccinate nu pot acuza discriminarea și propune ca acestea să-și plătească spitalizarea dacă fac o formă gravă de Covid.

”Cei care se plâng de discriminare şi mă refer la cei nevaccinaţi sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie ţin să le aduc aminte că la fel de discriminaţi sau mai grav discriminaţi sunt pacienţii cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi.

Cei care au nevoie de spital şi sunt vaccinaţi, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminaţi de nevaccinaţii care refuză un tratament, din motive neînţelese, mă refer la vaccin (...).

Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!

Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă şi care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plăteşti, dar strigi libertate", a afirmat Ungureanu, la RFI.


CLICK - Follow us on Google News