Boc, pe urmele lui Funar: Românii sunt singurii continuatori ai Imperiului Roman

08 Iul 2021 | scris de Cristina Romanescu

Fără prea mult efort, actualul primar al Clujului, Emil Boc, o ia pe urmele fostului, Gheorghe Funar.

Boc, pe urmele lui Funar: Românii sunt singurii continuatori ai Imperiului Roman

Dacă Funar s-a făcut remarcat promovând ipoteze naștrușnice precum cea care spune că Dacii au făcut piramidele din Egipt sau cea despre faptul că ei au au descoperit America), Boc afirmă că românii sunt singurii continuatori ai Imperiului Roman. 

Primarul liberal al Clujului, Emil Boc, care îi face campanie lui Florin Cîțu la conducerea partidului, și Allen Coliban, edilul USR PLUS al Brașovului, au discutat, la Digi24, pe marginea afirmațiilor liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus că PNL trebuie să fie un partid puternic legat de biserică, remarcând, în contrast, că partenerii de guvernare de la USR PLUS ”parcă nu s-au născut aici” și că ”nu jură pe Biblie, ci doar pe Constituție”.

”Partidul Național Liberal face parte din familia Partidului Popular European, unde valorile creștine sunt valori intrinseci și, în condițiile acestea, președintele Orban are dreptate că fac parte din fundamentul Partidului Național Liberal, dar cu respectarea, evident, a legilor țării.

Partea care ține de jurământ - legea și Constituția prevăd că acest jurământ se poate exercita în oricare dintre formele prevăzute de lege. Sunt însă de acord că avem obligația să ne susținem valorile naționale”, a declarat Emil Boc.

Edilul a afirmat că, la Cluj, reprezentanți ai partidului USR PLUS au fost prezenți la manifestări publice, precum ceremonia de Ziua Drapelului.

”Nu știu în alte județe cum a fost, dar eu la Cluj am văzut subprefectul USR la Ziua Drapelului, chiar a condus ceremonia și am apreciat prezența lor acolo, pentru că un popor care nu-și cunoaște istoria, acel popor nu are viitor.

Iar noi avem foarte multe argumente, de asta în egală măsură la masă cu celelalte națiuni europene, pentru că suntem singurii continuatori ai Imperiului Roman, inclusiv ca nume”, a mai spus Emil Boc.


CLICK - Follow us on Google News