Cum a ajuns Emy Dansatoarea inspector de Sănătate Publică, direct de la Acces Direct și din clipurile maneliștilor

19 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Fără să generalizăm și cu scuze față de angajații care își fac cu prisosință datoria, impresia generală oferită în urma activității Direcțiilor de Sănătate Publică din timpul pandemiei este că aceste instituții par a oferi doar locuri călduțe celor angajați în urma unor diverse interese, mai mult sau mai puțin obscure. 

Cum a ajuns Emy Dansatoarea inspector de Sănătate Publică, direct de la Acces Direct și din clipurile maneliștilor

Și nici chiar situația creată de pandemie, în care activitatea DSP-urilor produce un impact serios în prevenirea răspândirii coronavirusului, nu oprește această tendință, iar următorul caz este cât se poate de elocvent.

În data de 6 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică București a postat un anunț de angajare pe perioadă determinată pentru doi medici de medicină generală, un medic stomatolog, un biolog, un asistent medical principal igienă, un asistent de medicină generală principal, cinci asistenți de medicină generală și un post de inspector de specialitate debutant.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Național, care publică această anchetă, DSP București a permis depunerea dosarelor doar 48 de ore, astfel că doar cine fusese anunțat de existența acestor posturi vacante putea să se miște atât de repede.

În urma selecției dosarelor depuse, au rămas patru persoane pentru cele două posturi de medici medicină generală, trei candidați pentru postul de medic stomatolog și 11 candidați pentru singurul post de inspector de specialitate debutant. Pentru celelalte posturi probabil că nu s-a prezentat nimeni.

Candidații selectați s-au prezentat la un interviu în data de 13 noiembrie, iar printre câștigători s-a numărat și Maria Emylia Florescu, care a reușit pur și simplu să-i spulbere pe ceilalți zece contracandidați.

Maria Emylia Florescu a obținut 93,33 puncte, un rezultat mai bun chiar și decât cel al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP în urma interviurilor.

Anunțul preciza că pentru ocuparea postului de inspector de specialitate s-a cerut candidații trebuiau să aibă o diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, semn că nu ar fi nevoie de o specializare specifică pentru această funcție.

Studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic, la o universitate privată - ”Dimitrie Cantemir”. Experiența profesională este de actor la Media Academie, iar aptitudinile sale sunt de actorie, solist vocal și dans. De altfel, Maria Emylia Florescu s-a remarcat prin aparițiile sale la emisiunea Acces Direct, precum și cele ca dansatoare în videoclipurile cu maneliști.

Maria Emylia Florescu nu este la prima încercare de a se angaja într-o instituție publică. În 2016, aceasta a aplicat pentru un post de referent asistent la Oficiul Național al Registrului Comerțului - Direcția economică, unde, în urma probei scrise din concurs, a obținut nota 2,50.

Un inspector de specialitate debutant la Direcția de Sănătate Publică are un salariu de 5.416 lei, în care intră și cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. La aceste venituri se adaugă și un spor pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor.

O altă poveste ”frumoasă” despre cum merg lucrurile în România, în cu totul altă direcție decât cea bună...

Precizări de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București

Față de informațiile publicate de cotidianul “Național”, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București face următoarele precizări:

(...) Potrivit Art. 5 din metodologia de ocupare a posturilor fără concurs, menționată mai sus, termenul de depunere al dosarelor este de 2 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

Postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le îndeplinește orice absolvent de studii superioare, din specialitățile enumerate în anunț.

Activitatea desfășurată de angajații din Serviciului Administrativ și Mentenanță nu are legătură cu activitatea medicală sau de specialitate a Direcției de Sănătate Publică.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare acesta nu este angajata Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

____________

Totuși, replica DSP București nu menționează dacă specializarea candidatei Florescu se potrivea celor menționate în anunț, criteriu care, dacă ar fi fost aplicat, nu i-ar fi permis participarea la examinare.

De asemenea, DSP București spune că nu a încheiat încă un contract cu doamna Florescu, ceea ce nu infimă că s-ar fi pregătit semnarea unuia, dacă n-ar fi apărut scandalul.


CLICK - Follow us on Google News