3dots.ro

Păţania unui englez, acuzat că a intrat fraudulos în România plimbându-se pe plajă

Păţania unui englez, acuzat că a intrat fraudulos în România plimbându-se pe plajă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetăţean britanic care a trecut ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe plajă.

Englezul a fost prins în data de 9 mai, în jurul orei 18.30, de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia.

Aceştia au depistat ”la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră”, transmite Poliţia de Frontieră.

Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani.

”Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a trecut neintenţionat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător”, mai spun poliţiştii.

În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetăţeanul britanic fiind preluat de autorităţile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

Poliţia de Frontieră Română informează publicul larg asupra faptului că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs