Europarlamentarul german care a comparat România cu ‘Vestul Sălbatic’: Doresc să îmi cer iertare mândrului popor român! – video

Guido Reil, europarlamentarul german care într-o alocuțiune susținută în Parlamentul European a comparat România cu ”Vestul Sălbatic”, transmite că regretă afirmațiile făcute și își oferă scuzele poporului român.

Într-un mesaj video publicat de fostul ministru al departamentului Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, eurodeputatul german spune că în discursul pe care l-a ținut în octombrie, în Parlamentul European, cu privire la aderarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen, a ”rănit foarte mulți români”.

”La momentul acela mi-am justificat părerea bazându-mă pe experiența mea personală cu românii din orașul meu natal din Germania, Ruhrgebiet. Români care în mare parte aparțin populației de etnie romă”, a explicat Guido Reil.

”Am rănit foarte mulți români cu afirmația mea și sunt recunoscător pentru că am fost invitat în România de către parlamentarul român Natalia Intotero, care mi-a oferit ocazia să-mi creez o imagine proprie.

Trebuie să spun că am întâlnit oameni incredibili de binevoitori și primitori. Oameni care sunt săraci, mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuși bogați, pentru că sunt mândri.

O mândrie pe care mulți germani au pierdut-o. Oameni care sunt mândri de povestea lor. Mândri de cultura lor, mândri de țara lor. O țară care este una cu biserica ei.

O țară care construiește biserici noi. Oameni care își iubesc familia – familia clasică. Toate acestea sunt lucruri pe care și eu le iubesc și pentru care am un respect deosebit”, a mai spus Guido Reil. 

Europarlamentarul german a fost în România, într-o vizită în județul Hunedoara, la invitația fostului ministru Natalia Intotero. ”Vreau să vă spun din toată inima că doresc să îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român”, a transmis Guido Reil în urma vizitei din România. 

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED