Discuție polițist - șoferiță: «De ce nu purtați centura?». «Pentru că mi-am pus silicoane. Nu se vede?»

12 Nov 2018

Pagina de Facebook a ministerului de Interne redă dialogul purtat de un polițist de la Rutieră cu o șoferiță care surprinsă în trafic fără să poarte centura de siguranță.

Șoferița a justificat faptul că nu purta centura fiindcă făcuse recent un implant de silicoane, iar agentul a cerut un certifical medical care să ateste acest fapt. De asemenea, nici pasagerul din dreapta n-avea nici el centura de siguranță pusă.

Cu ocazia acestei întâmplări, MAI a ținut să reaminteacă șoferilor cazurile în care sunt exceptați de la purtarea centurii de siguranță.

Postarea integrală:

Dialog între un polițist, o șoferiță și el(pasager):

-Bună ziua! De ce nu purtați centura de siguranță?

-Pentru că mi-am pus silicoane.

-Aveți un certificat medical în acest sens?

-Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?

-Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtați centura în astfel de cazuri! Și domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?

-Ce vreți să insinuați? Ne luați la mișto... 

-Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!

Pentru a elimina toate discuțiile referitoare la portul centurii de siguranță, vă readucem aminte că sunt exceptate de la această obligație următorii:

- conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

- femeile în stare vizibilă de graviditate;

- conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;

- instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învață să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

- examinatorul în timpul desfașurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere;

- persoanele care au certificat medical în care să fie menționată afecțiunea care contraindică purtarea centurii de siguranță.
ATENȚIE! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverințe, este caz penal care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât și pentru medicul care a eliberat-o!

SHARE