Enigma scheletelor descoperite pe un câmp din județul Olt, aproape elucidată

21 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

Două schelete au fost descoperite, marţi, 19 noiembrie 2019, pe un câmp aflat între două sate ale localităţii Brâncoveni, din judeţul Olt. Descoperirea a fost făcută în urma lucrărilor de arătură, agricultorii anunţând autoritățile.

Enigma scheletelor descoperite pe un câmp din județul Olt, aproape elucidată

Procurorii au dispus efectuarea expertizei antropologice pentru a putea stabili vechimea scheletelor, sexul celor cărora le-au aparținut, data probabilă a decesului, dar şi dacă acestea au fost supuse agresiunilor. 

Surse din rândul anchetatorilor spun însă că specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală ar fi stabilit că vechimea cadavrelor este de cel puţin 50 de ani, rămânând în sarcina anchetatorilor să explice descoperirea scheletelor în acel loc.

Având în vedere amănuntul privind vechimea, se ia în calcul inclusiv configuraţia localităţii cu zeci de ani în urmă, dacă vatra satului a fost mutată etc.

Primarul localităţii Brâncoveni, Ion Cheroiu, spune că satul Mărgheni, în vecinătatea căruia a fost făcută descoperirea, are o vechime atestată cu documente de aproape 500 de ani - atestat istoric1572, iar explicaţiile ar trebui căutate mai degrabă la istorici şi arheologi.

Destul de aproape, la câţiva zeci de metri, curge pârâul Oltişor, care şi acesta, cu siguranţă, a influenţat aşezarea. „Despre satul Mărgheni nu ştim, dar despre satul Brâncoveni, de exemplu, ştim că a fost strămutat cu vreo 500 de metri  în urma unei molime. Poate aşa s-a întâmplat şi cu satul Mărgheni, nu ştiu. Eu am cerut ieri informaţii la Direcţia de Cultură, aştept“, a mai spus primarul.


CLICK - Follow us on Google News