Explicația bulversantă a autorului accidentului de la 2 Mai: A crezut că lovit o pasăre sau o vacă

Explicația bulversantă a șoferului care a ucis doi tineri în 2 Mai: A crezut că lovit o pasăre sau o vacă

Matei Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat cumplitul accident din localitatea constănțeană 2 Mai, a fost reţinut sâmbătă seară pentru 24 de ore şi va fi propus pentru arest. El este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Tragedia a avut loc la cinci dimineaţa. După o noapte de distracţie în Vama Veche, tânărul de 19 ani, la volanul unei maşini de lux decopotabile, se îndreaptă cu viteză spre localitatea 2 Mai. La intarea în sat, într-o curbă extrem de periculoasă, dar semnalizată, individul spulberă un grup de opt tineri.

Şoferul a intrat în plin în turiştii care mergeau pe marginea drumului. Urmele de sânge de pe asfalt arată cât de violent a fost impactul. Iar măsurătorile făcute de poliţişti indică o distanţă de mai bine de 15 metri unde victimele au fost aruncate.

Un băiat de 21 de ani şi o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alţi trei tineri sunt răniţi grav. Ca prin minune, ceilalţi scapă nevătămaţi.

”Am văzut o fată care era întinsă pe jos în ceea ce părea o baltă de sânge. Mi-am ferit privirea instant”, spune un martor. ”Trei victime cu politraumă transportate la spitalul Mangalia, iar celelalte trei victime, conştiente, au refuzat transportul la spital”, a declarat Claudia Tatarici, medic SAJ, potrivit Observatornews.ro

Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi. Tinerii se deplasaseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii militare, acolo unde a avut loc tragedia.

Imediat după accident, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, şoferul a făcut cale întoarsă. A fugit lăsându-şi victimele întinse pe asfalt. A fost prins însă în Vama Veche, după ce taximetriştii din zonă au văzut maşina lovită şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic.

Vlad Pascu obţinutse permisul de doar trei luni şi conducea deja maşini de lux. Autoturismul implicat în accident, un Mercedes Benz decapotabil nu are asigurare RCA.

Testele au arătat că, înainte să urce la volan, șoferul consumase droguri, testul efectuat de polițiști ieșind pozitiv la trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Dar cât de puternic a fost impactul se vede şi pe maşina de 50.000 de euro.

Pascu a fost suprins de camerele de supraveghere cu doar o jumătate de oră înainte de accident, într-un magazin din Vama Veche. Şi-a cumpărat ţigări şi ciocolată. În imagini se vede cum se plimbă derutat. Mai mult, angajaţii spun că a făcut scandal pentru că nu voia să plătească.

Pe reţelele sociale, Vlad Pascu se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200.000 de euro. Individul s-a pozat într un tricou care poartă mesajul ”Drogurile sunt viaţa mea”. Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

Pentru faptele sale, tânărul de 19 ani va ajunge cel mai probabil după gratii. Legea Anastasia nu îi mai iartă pe şoferii care se urcă beţi sau drogaţi la volan şi ucid oameni.

”Se va aplica legea Anastasia pentru că indiferent de nuanţele ce ţin de modul în care se deplasau pietonii pe partea carosabilă, şoferul are răspundere. Ceea ce înseamnă ca acel conducător auto va primi o pedeapsă cu executare”, a declarat Cătălin Codescu, presedinte Asociaţiei victimelor în accidente rutiere, potrivit Observatornews.ro.

Şoferul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Timp de 15 ani, copii din Marea Britanie au fost folosiți drept ”cobai” în studii clinice care foloseau sânge infectat cu hepatita C și HIV

O anchetă jurnalistică a BBC dezvăluie o adevărată lume secretă a testelor clinice desfășurate în Marea Britanie în care, de-a lungul a 15 ani, medicii

O bătrână din Spania și-a găsit casa ocupată de un cuplu de români. ”Cunoaștem legea, atât timp cât nu există plângere, nu putem fi evacuați!” – video

Un cuplu de români a produs controverse în Spania după ce s-a mutat într-o locuință ce părea abandonată, în cartierul Lavapiés din Madrid. Proprietara casei

Drogul violului, extrem de periculos, dă dependență de la a treia utilizare! Psiholog: ”Este posibil să asistăm la drame uriaşe”

Psihologul Eduard Bondoc, specialist în medicină la Clinica de Psihiatrie din Craiova, avertizează că cel mai periculos drog este cel cunoscut ca „drogul violului”, care

Președintele Croației I-a numit ”țărani analfabeți” pe judecătorii care îl împiedică să se autodesemneze premier după alegeri

Preşedintele Croației, care în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare desfășurate recent a susținut că este și candidat pentru funcția de prim-ministru, nu va putea prelua

Un miliardar german și-ar fi înscenat moartea pentru a putea trăi cu amanta sa, rusoaică, la Moscova

Un cetățean german, miliardar, care a fost declarat în mod oficial decedat în 2021, la trei ani după ce dispăruse fără urmă în Alpii elvețieni,