Doar în România! Producem combinezoane medicale de protecție, dar le exportăm!

29 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cel mai mare producător de echipamente medicale, măști de protecție și combinezoane medicale din România își exportă producția în Italia. Și asta pentru că n-a mai participat de ceva ani la licitații, pentru că statul român a considerat că oferta chinezească, cu un leu mai ieftină, e mai bună.

Doar în România! Producem combinezoane medicale de protecție, dar le exportăm!

La Trotuș, județul Bacău, există o fabrică de confecții, uniforme militare și combinezoane de protecție, care de câteva zile produce la capacitate maximă, echipamentele medicale atât de necesare în spitale, dar nu pentru România, ci pentru Italia.

Cei peste 800 de angajați ai TrotușTex, care lucrează în cele trei fabrici ale companiei, la Comănești și Bogdănești, produc în aceste zile doar combinezoane medicale de protecție, la capacitate maximă. Și spun că dacă ar mai avea cinci fabrici, toate ar lucra la fel de intens.

Managerul fabricilor de la Trotuș, Adrian Stoian spune că nu a fost contactat de nimeni din partea Statului Român.

”Răspunsul este nu. Noi de altfel nu lucrăm deloc pentru România. Am participat în trecut la licitații publice, dar statul a preferat să lucreze cu China, pentru 1 leu în minus față de oferta noastră. De atunci, nu am mai participat la vreo licitație.

Drept urmare, noi lucrăm doar pentru Europa, în special pentru Italia. Noi producem combinezoane, care, spre deosebire de ceea ce am văzut pe la televizor, chiar oferă protecție, sunt certificate, respectând anumite cerințe tehnice, cu filtre antibacteriene, adică chiar protejează. Ceea ce am văzut că poartă medicii, de tipul costumelor de vopsitor, oferă zero protecție. Este ca și cum nu le-ar purta”, a declarat Adrian Stoian, pentru zdbc.ro.


CLICK - Follow us on Google News