Falcă: Potențial infracțional uriaș în România, membrii unor grupări extrem de periculoase care acționau în UE, reveniți în țară

23 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Europarlamentarul Gheorghe Falcă susține că în acest moment România se confruntă cu un potențial infracțional major după ce în țară au revenit persoane din lumea interlopă care acționau în alte state membre UE.

Falcă: Potențial infracțional uriaș în România, membrii unor grupări extrem de periculoase care acționau în UE, reveniți în țară

”În ultimele săptămâni, infractorilor din România li s-au adăugat membri ai unor grupări extrem de periculoase care acționau în țări din Uniunea Europeană, ceea ce face să avem în prezent un potențial cocktail infracțional uriaș.

Acești oameni vor testa în săptămânile următoare vigilența dar mai ales forța statului român și a instituțiilor care se ocupă cu combaterea infracționalității”, spune Falcă, într-un comunicat de presă.

”Evenimentele din ultimele zile, precum cele din Săcele, Hunedoara și Rahova ne arată o revenire a unui tip de infracționalitate specific anilor `90, atunci când în România se consolidau grupări infracționale puternice, de cele mai multe ori în strânsă legătură cu instituții ale statului care aveau de fapt menirea legală să lupte împotriva lor”, a mai spus europarlamentarul liberal.

Falcă susține că statul român trebuie să trimită încă de la început mesajul ferm că nu vom accepta niciun fel de derapaj.


CLICK - Follow us on Google News