Cazul fetiței adoptate în SUA. Asistenta maternală spune că a fost obligată să semneze declarația potrivit căreia nu vrea să adopte copilul

22 Iun 2019 | scris de Monica Pavelescu

Asistenta maternală care a avut-o în în îngrijire  grijă pe fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susține că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă. Soțul ei spune, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinți.

  • Cazul fetiței adoptate în SUA. Asistenta maternală spune că a fost obligată să semneze declarația potrivit căreia nu vrea să adopte copilul

"Am formulat două plângeri, una la DIICOT Mehedinți și alta la DIICOT București, împotriva managerului de caz de la DGASPC Mehedinți. Plângerile sunt pentru trafic de persoane, fals și uz de fals, abuz în serviciu. În 2017, acest manager de caz trebuia să ne înștiințeze cu 30 de zile înainte că o familie vrea să adopte fetița.

În anul respectiv, managerul de caz a venit și a pus-o pe soție să semneze o hârtie, spunând că nu se întâmplă nimic. Noi trebuia să fim înștiințați că vor să dea spre adopție fetița. Au urmat apoi alte demersuri false. Această fetiță nu este compatibilă cu familia care a luat-o în adopție. Sunt rapoarte de întâlnire la DGASPC care reflectă acest lucru", a declarat, Vasile Șăramat, soțul asistentei maternale care a avut grijă de fetița luată din casă.

Cum a ajuns un copil de opt ani să fie luat cu mascații de la asistenții maternali pentru a fi încredințat părinților adoptivi

Bărbatul mai spune că fetița nu a dormit niciodată la familia care a luat-o, ultima ei întânire cu cei care au adoptat-o fiind anul trecut.

"Atunci au venit cu două păpuși, una neagră pentru fetiță, care este brunețică și una albă pentru sora ei și niște bomboane. De atunci nici nu au mai luat legătura. Acești oameni o vor pentru că primesc din partea statului american 20.000 de dolari dacă adoptă un copil și sunt scutiți de taxe și impozite".

Vasile Șăramat a adăugat că Sorina a suferit de atacuri de panică când părinții adoptivi au vizitat-o la școală.

"Fetița nu a fost retrasă de la școală. A lipsit doar o săptămână după ce au venit părinții adoptivi la școală. A făcut un atac de panică și cerea învățătoarei să o ascundă sub catedră. Prin atacuri de panică au trecut și colegii ei. Fetița a fost foarte iubită în familia noastră. O duceam la grădiniță cu mașina personală și la școală la fel", a declarat bărbatul.

În plus, el mai afirmă că în cursul acestei zile va mai avea loc un protest la Baia de Aramă, organizat de oameni care se opun luării copilei din localitate: "Am ieșit din nou în stradă. Deja au început să se strângă și localnicii. Azi va fi protest toată ziua aici. Nu vom pleca în altă parte".

Dacă nu se va rezolva problema și fetița nu va fi redată familiei care a crescut-o, protestele se vor muta de săptămâna viitoare la București, a adăugat soțul asistentei maternale.

La rândul ei, asistenta maternală a spus la România TV că în momentul în care a întâlnit-o pe Sorina a fost "dragoste la prima vedere".

Întrebată dacă a refuzat adopția, femeia a răspuns: "Nu e adevărat, eu nu am făcut-o intenționat. Managerul de caz e de vină și aș vrea să iasă și să spună la lume cum a venit cu hârtia făcută de acasă și m-a obligat s-o semnez, că dacă nu îmi ia fata la centru și mie îmi desface contractul de muncă. Chiar aș ruga-o pe doamna Morjan Violeta să iasă și să spună că nu e adevărată chestia asta".

Tot asistenta maternală spune că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă: "Da, m-a obligat să o semnez, v-am arătat, nu e scrisul meu. M-au băgat în comisia de disciplină și au băgat acolo că ea m-a înștiințat pe mine cu 30 de zile înainte că fata a fost scoasă spre adopție internațională. Acolo s-a depistat în prezența avocatului că nu sunt semnăturile mele. Sunt semnăturile lui Morjan Violeta".

SHARE