3dots.ro

Povestea familiei de spanioli care a murit lângă Sibiu, din cauza unui șofer care a depășit în curbă, peste linia dublă continuă

Povestea familiei de spanioli care a murit lângă Sibiu, din cauza unui șofer care a depășit în curbă, peste linia dublă continuă

O studentă din Canare, sora ei mai mică și părinții lor sunt victimele accidentului produs în urmă cu o săptămână de un șofer din Gorj, care a efectuat o depășire în curbă, peste linia continuă, scrie cotidianul El Dia.

Cei patru membri ai familiei Rodríguez – Alicia, 21 de ani, Cristina 15 ani, Pepe, 67 de ani și Maria del Carmen, 55 de ani, originari din Las Palmas de Gran Canaria, au pierit în accidentul de lângă Sibiu.

Alicia Rodríguez studia în România, cu o bursă Erasmus de un an, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Visa să ajungă învățătoare pentru ciclul primar. Familia ei a decis să o viziteze, în vacanța de la începutul lunii decembrie acordată pentru Ziua Constituției.

Duminică după-amiază, pe 4 decembrie, într-un Logan închiriat, cele două surori și părinții lor se întorceau dintr-o excursie.

Pe DN1, în zona numită Hula Bradului, un șofer de 63 de ani din Gorj a intrat pe contrasens, depășind un camion peste linia dublă continuă și în curbă. A lovit frontal mașina în care călătorea familia din Canare.

Cei doi părinți au murit pe loc, la impact, Alicia, în ambulanța care o ducea la spital, iar Cristina, mezina, la patru zile după accident, în secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu.

Familia celor patru victime a dat publicității sâmbătă, 10 decembrie, o scrisoare emoționantă.

”Nu trebuie să explicăm în cuvinte prin ce trece familia noastră în această încercare căreia trebuie s-i supraviețuim, pentru că știm că fiecare dintre voi a simțit asta ca fiind încercarea lui.

De asemenea, nu există cuvinte pentru a mulțumi pentru dragostea enormă care ne-a înconjurat în aceste zile. Inimile noastre au simțit mângâierea fiecărei rugăciuni, a fiecărui gând, emoții și lacrimi vărsate pentru Pepe, Mari Carmen, Alicia și Cristina.

Suntem mișcați și copleșiți de atâta dragoste și este mai mult decât o mică consolare să vedem cum viața dragilor noștri noi îngeri nu a fost în zadar, că amintirea, zâmbetul și munca lor bună vor rămâne în memoria multora.

Lista noastră de mulțumiri este infinită pentru că, așa cum spunem, ne-am simțit sprijiniți și iubiți de mii, milioane, în aceste circumstanțe grele.

De asemenea, vrem să evidențiem munca umană și polițienească impresionantă a Compartimentului de Poliție Sibiu, condus de șeful Maxim Bodgan și echipa sa, care au petrecut multe zile fără somn efectuând o investigație impresionantă a evenimentului, astfel încât singurul responsabil pentru acesta este prezentat în faţa autorităţilor judiciare cu toate garanţiile pentru ca justiţia română să exercite acţiunea penală corespunzătoare.

Suntem o familie normală care este cufundată într-un coșmar oribil. Mai avem un drum lung de parcurs pentru a învăța să trăim cu el. Ne-am dori să o facem în intimitate, cu tot calmul și liniștea posibilă.

Tuturor, din adâncul inimii noastre, incapabili de a găsi cuvintele potrivite pentru a răspunde la atâta afecțiune: Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs