Două familii de romi din Timișoara, urmărire cu mașinile la Strasbourg: cinci morți și patru răniți – video

strasbourg-accident-bmw-romi-timișoara video

Cinci persoane au murit, alte patru au fost rănite în urma unui accident produs pe fondul unei viteze excesive între două autoturisme BMW, un model X5 și unul Seria 7, marți, 27 martie 2023, în centrul orașului Strasbourg.

După cum rezultă din probele și mărturiile adunate de polițiști, la originea accidentului din Strasbourg stau două familii de romi din Timișoara, una cu domiciliul în orașul francez, unde s-a petrecut, iar a doua din Kiel, localitate aflată în nordul Germaniei, scrie voceatimisului.ro.

Ambele tabere se aflau în relații de rudenie, protagoniștii principali, Banari Cârpaci din Kiel și Saban Stancu din Strasbourg, fiind cumnați.

Se pare că totul a pornit de la un conflict mai vechi, în sensul că Saban Stancu i-ar fi reproșat lui Banari Cârpaci că, din pricina lui, ar fi executat doi ani de închisoare, pentru că l-a băgat într-o combinație cu autoturisme, care ar fi avut o proveniență dubioasă.

După cum spun martorii evenimentului, imediat după eliberare, Saban Stancu i-ar fi cerut cumnatului său o sumă de bani, drept despăgubire, dar acesta a refuzat.

Așa că, după o serie de live-uri pe Facebook, care nu au făcut decât să inflameze și mai mult situația dintre cei doi, pușcăriașul a decis să-i facă o vizită debitorului, tocmai la domiciliul său din Strasbourg.

Conflictul, care a dus la tragedia din seara de 27 martie 2023, a început în plină stradă și a culminat cu o urmărire ca-n filme pe străzile din Strasbourg. Totul a fost filmat cu telefonul mobil.

În cele din urmă, din cauza vitezei, s-a produs tragicul accident, în care a murit pe loc Banari Cârpaci, soția și sora acesteia iar, ulterior, la spital au încetat din viață și Saban Stancu și soția.