Decizie FBI în dosarul Caracal. Surse: oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei

11 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Rezultatele analizelor din laboratorul FBI ar indica în mod clar că oasele de la liziera din Caracal nu aparţin Luizei Melencu. Ce spun mama şi bunicul fetei.

Decizie FBI în dosarul Caracal. Surse: oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei

Surse din cadrul anchetei au declarat că oasele găsite în această vară în liziera de la marginea oraşului Caracal, despre care Gheorghe Dincă a susţinut că i-ar aparţine fetei de 18 ani din Dioşti, judeţul Olt, prima victimă a bărbatului, nu-i aparţin acesteia.

Procurorii au solicitat ajutorul FBI pentru o analiză specifică ADN care nu este acreditată în România, după ce Institutul Naţional de Medicină Legală nu a putut determina ADN-ul fetei din cauza gradului avansat de deteriorare a materialului supus analizei.

"M-a sunat şi pe mine avocatul, am aflat că oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei. Eram sigură că aşa este, sufletul meu de mama îmi spune că Luiza trăieşte“, a confirmat informația mama Luizei Melencu.

Domnii procurori s-au făcut din nou de râs, ne-au făcut să trăim un calvar timp de 8 luni de zile, acum aşteptăm să ni se spună în sfârşit adevărul, unde este Luiza“, a spus Stelian Iordache, bunicul fetei, care consideră că procurorii ar trebui să ofere răspunsuri clare, după ce s-au făcut de rușine.

Rezultatele comunicate în septembrie de specialiştii din cadrul INML privind oasele găsite în liziera din pădurea Caracal, despre care Gheorghe Dincă susţine că ar fi ale Luizei Melencu, nu identificau un ADN. Experţii au constatat doar că oasele sunt ale unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani.

Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că, fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani.


CLICK - Follow us on Google News