Alba. O femeie îi cere bărbatului care îi spunea că o iubește banii pe care i-a trimis timp de 4 ani din străinătate 

Alba. O femeie îi cere bărbatului care îi spunea că o iubește banii pe care i-a trimis timp de 4 ani din străinătate 

O femeie care muncește în străinătate solicită în instanță obligarea unui bărbat care o făcuse să creadă că o iubește să îi restituie suma de 13.800 de euro.

În argumentația cererii sale, femeia susține că, pe parcursul a circa patru ani, i-a trimis bărbatului numeroase sume de bani, după ce ”i-a spus constant că o iubeşte, o asigura continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale și se arăta preocupat de starea sa de sănătate”.

”Nu am avut intenţia de a-l gratifica pe pârât cu sumele mai sus menţionate. Din discuţiile purtate prin intermediul reţelelor de socializare rezultă că îmi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur şi simplu, pentru că avea nevoie.

Îmi spunea ce face cu banii trimişi, respectiv renovări la casa dânsului: geamuri, uşi, parchet, zugrăvit, trimiţând şi poze în acest sens, pentru a-i dovedi ce a făcut cu banii. I-am trimis bani în ideea unui viitor comun”, afirmă femeia în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Câmpeni.

Bărbatul a respins toate acuzațiile și susține că nu a avut nicio relaţie de iubire sau de concubinaj cu ea. A negat investiţiile făcute cu banii dați de femeie, precum și faptul că i-ar fi spus ”ce-i al meu e şi al tău”.

”Atitudinea nesinceră a pârâtului este contrazisă flagrant de discuţiile purtate pe messenger. Pârâtul îi spune constant că o iubeşte, se arată preocupat de starea sa de sănătate, o asigură continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale, pentru ca, în acest fel, să obţină bani de la reclamantă.

Sub imperiul promisiunilor pârâtului şi al sentimentelor declarate, intimata a înţeles să trimită sumele de bani, în speranţa alimentată de pârât că vor avea un viitor împreună.

Evident, nu a putut crede că pârâtul o minte, câtă vreme acesta îi spunea mereu ce face cu banii, că investeşte în imobil tocmai pentru a avea unde să locuiască împreună”, e mai susține în acțiune, potrivit motivărilor publicate de instanțe pe portalul rejust.ro.

Femeia mai afirmă că bărbatul ”şi-a bătut efectiv joc de sentimentele ei” și că i-a trimis sumele de bani din convingerea pe care o avea ”că îşi clădesc împreună un viitor”.

Reclamanta a mai spus că nu i-ar fi trimis peste 10.000 euro, dacă relaţia nu era una serioasă și a dovedit afirmațiile bărbatului prin depunerea la dosar a convorbirilor purtate de-a lungul anilor prin intermediul rețelelor de socializare.

Judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate femeii, dar în apel, la Tribunalul Alba, acțiunea acesteia a fost respinsă.

”Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referinţă cu privire la natura sumelor virate.

Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentinţa atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, din 20 aprilie 2023.

Femeia care se consideră păgubită poate formula recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.