Femeie de 50 de ani, decedată după ce s-a înecat cu cartofi prăjiți într-un restaurant din Sibiu

O femeie de 50 de ani, care s-a înecat cu cartofi prăjiți, a murit în mod tragic după mai multe zile de chin pe patul de spital. Familia ei a decis să îi doneze organele, pentru a salva alte vieți.

Femeia de 50 de ani a ajuns de urgență la Spitalul Județean din Sibiu pe 21 aprilie, după ce s-a înecat cu mâncare, în timp ce lua prânzul la o terasă din Sibiu.

Inițial, un voluntar de la Crucea Roșie i-a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajului ISU Sibiu, înainte de a fi dusă de urgență la spital.

Din cauza stării grave în care a ajuns la spital, femeia a fost operată de urgență din cauza unui hematom intracranian. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor făcute medici, femeia nu a mai putut fi salvată, fiind declarată în moarte cerebrală.

Familia a decis să doneze organele femeii pentru a salva alte vieți

Spitalul Județean de Urgență Sibiu a anunțat că familia a decis să doneze organele femeii, pentru a salva alte vieți.

”Familia unei paciente în vârstă de 50 de ani a decis ca organele acesteia să fie recoltate pentru a ajuta la salvarea mai multor vieți omenești, după ce pacienta, internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost declarată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București, Cluj și Iași.

Intervenția de recoltare a organelor – ficat, rinichi, cornee și os – a fost realizată în cursul zilei de duminică, 28 aprilie 2024. Echipa de la București a prelevat țesut osos, medicii de la Iași au recoltat ficatul și corneea, iar echipa de la Cluj a prelevat rinichii. După prelevare, echipele de medici au plecat de urgență către centrele de transplant de care aparțin.

Pacienta în vârstă de 50 de ani a fost adusă în data de 21 aprilie 2024 în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intubată și ventilată mecanic, după asfixie mecanică. Din UPU, conform evaluării inițiale, pacienta a fost preluată de Serviciul Neurologie și, în timpul investigațiilor, starea deja precară a acesteia s-a agravat, fiind preluată de urgență de Secția Neurochirurgie în stare gravă, unde a fost operată în cursul aceleiași zile, din cauza unui hematom intracranian.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dorește să transmită condoleanțe și mulțumiri familiei îndurerate pentru frumosul gest de a accepta ca pacienta să devină donator de organe, un act medical care cu siguranță va oferi o nouă șansă la viață unor pacienți aflați în suferință”, se arată în comunicatul de presă emis de unitatea medicală.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories