Cel mai bogat fermier din vestul țării și-a închis conturile de la BCR și nu va alimenta cu carburant de la OMV

Ca o replică la votul negativ al Austriei la aderarea României la Spațiul Schengen, Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai bogați și mai influenți oameni din agricultură, a luat decizia de a-și închide conturile la BCR și de a nu mai folosi la alimentarea cu carburant stațiile OMV, ambele companii cu acționar majoritar austriac.

Omul de afaceri face parte dintr-o lungă listă de persoane fizice sau juridice care și-au anunțat intenția de a reduce orice interacțiune cu activitatea economică austriacă în România.

”În acest moment, Combinatul Agroindustrial Curtici nu are deschise linii de credit și nicio datorie către vreo companie sau instituție a statului.

Mai mult, în ultimele luni am investit în business peste jumătate de milion de euro, mai exact vorbim despre suma de 650.000 de euro”, a declarat fermierul. 

”Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor. 

Nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare  și  24.000 de porci.

Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a explicat Dimitrie Muscă pentru agrointel.ro.

Conform Forbes Combinatul Agroindustrial (CAI) Curtici, controlat de familia Muscă se află pe lista celor mai mari producători agricoli din vestul țării.

Cu un model de business integrat în agricultură, producția de carne și preparate din carne, lactate și panificație, producătorul agricol din Arad a înregistrat și în 2022 cu rezultate notabile.