O fetiță de 5 luni, chinuită de răni, după ce nu i s-au schimbat bandajele branulei o săptămână

20 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Sistemul medical românesc se confruntă cu o gravă deprofesionalizare, iar dovezile în acest sens nu contenesc să apară. Nu mai e vorba de salarii, de bani, e pur și simplu o incapacitate de reacție a personalului medical la problemele pacienților, iar, prin preconizata privatizare, aceste servicii nu se vor îmbunătăți, doar vor deveni mai scumpe... Problema e clar la oameni, nu la sistem!

O fetiță de 5 luni, chinuită de răni, după ce nu i s-au schimbat bandajele branulei o săptămână

Conducerea spitalului din Vulcan a demarat o anchetă internă, după ce mama unei fetiţe în vârstă de cinci luni a publicat pe contul său de Facebook, imagini cu rănile pe care copilul le-ar fi suferit în timp ce era internată în spitalul din Valea Jiului.

”Dragi mămici, vă las mai jos poze cu fetiţa mea de 5 luni, internată la spital în Vulcan. După ce au chinuit-o de două ori câte o oră să i se pună branula, o săptămână cât am stat în spital nu i-au mai schimbat bandajele. Vă rog să mă sfătuiţi cui să mă adresez. Aşa ceva este de neconceput”, a scris Oana Paula, alăturând imaginile cu rănile suferite de bebeluș. 

Conform relatării mamei, bebeluşul a fost internat la secţia de Pediatrie a clinicii din Vulcan, după ce răcise, şi, deşi a observat că fetiţa plângea şi le-a spus acest lucru medicilor, aceştia i-au spus că atât timp cât medicamentul inserat cu ajutorul dispozitivului medical curge, totul este în regulă.

Rănile au fost văzute de abia după ce leucoplastul cu care era fixată branula  a fost înlăturat. Femeia a mai relatat că a cerut explicaţii medicilor, iar aceştia i-au spus că fetiţa a avut alergie la leucoplast şi că va trebui să îi trateze rănile cu cremă de gălbenele.

Potrivit gddhd.ro, Cătălin Popa, directorul unităţii medicale din Vulcan, a declarat că a demarat o cercetare preliminară pentru a vedea modul în care personalul medical şi-a îndeplinit atribuţiile. Părinţii nu au depus plângere, a mai precizat acesta.


CLICK - Follow us on Google News