Povestea Florentinei, hrănită de părinți doar cu pufuleți și ceai. Cum arată acum fetița care la 5 ani avea greutatea unui bebeluș

Autor:

Data:

Cazul Florentinei, fetița care, în 2014, a ajuns la spital în comă, a impresionat o țară întreagă. Medicii nu mai văzuseră așa ceva: deși avea cinci ani, fetița arăta ca un bebeluș din cauza subnutriției severe.

Florentina provenea dintr-o familie săracă din comuna vasluiană Pușcași. Mama ei decisese să o ducă la spital abia după ce a constatat că nu mai dă semne de viață.

Ani de zile o înfometase, hrănind-o doar cu pufuleți și cu ceai. Când a ajuns la spital, medicii au constatat că fetița intrase în comă. A fost readusă la viață, dar era pe jumătate paralizată din cauza subnutriției.

Ca să o recupereze, medicii au luat decizia de a o interna la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii din Iași.

Timp de șase luni, fetița a fost îngrijită intensiv, iar treptat a început să își revină. A început să ia în greutate, a învățat să vorbească, iar la externare ar fi trebuit să ajungă într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale din Bârlad, dar unul din medicii care a îngrijit-o nu a vrut să audă de așa ceva.

Protecția Copilului a decis plasarea în regim de urgență a copilei în familia medicului din Iași, care ulterior a și adoptat-o. Florentina este acum o fetiță sănătoasă și fericită.

”Flori este acum o mică domnișoară. Pentru toate clipele grele prin care a trecut, soarta a răsplătit-o cu o familie de la care primește doar iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună tată este acum un copil frumos, vesel, inteligent și energic”, a declarat pentru Vremea Nouă medicul care a decis să o adopte.  

Pentru salvarea Florentinei s-a dus o adevărată luptă juridică, pentru că aproape doi ani tatăl biologic al fetei s-a opus adopției.

După câțiva ani, părinții adoptivi au decis să îi povestească prin ce a trecut în primii ani de viață. I-au arătat fotografiile înfiorătoare în care se vedea cât de slabă și neîngrijită era, ca să nu afle de la altcineva sau de pe internet ce i se întâmplase.

Fetița a plâns când și-a aflat povestea, dar a fost consolată de părinți, care au reușit în cele din urmă să o liniștească.  

”A început să plângă când s-a văzut în poze, dar s-a liniștit apoi. A început să plângă destul de tare, dar am luat-o în brațe și am ieșit cu ea în oraș”, a povestit tatăl adoptiv al fetei.

Leave a Comment