3dots.ro

Mărturiile părinților fetiței care s-a ales cu arsură de cornee la Spitalul Gomoiu: ‘Într-o oră, nu am mai văzut nimic’

Mărturiile părinților fetiței care s-a ales cu arsură de cornee la Spitalul Gomoiu: ‘Într-o oră, nu am mai văzut nimic’

O fetiţă de un an şi jumătate şi tatăl său au suferit arsuri corneene după ce au fost expuşi la o lampă cu ultraviolete la Spitalul Victor Gomoiu din București.

Unitatea medicală a explicat faptul că cei doi ”au fost expuşi accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale” și că asistentul implicat a demisionat.

În acest context, mama fetiței a declarat că medicii și-au cerut scuze și au recunoscut că este o problemă gravă, dar ”au spus că și problema noastră este gravă” pentru că ”nu au personal”.

”Da, și-a recăpătat 100% vederea. Are sensibilitate la lumină. După patru zile am ieșit din casă, deoarece până atunci am stat cu draperiile trase, lumină n-am avut în casă, am închis toate becurile. O să mergem la control periodic, deoarece există riscuri din cauza radiațiilor”, a spus mama fetei la Antena 3.

La rândul său, tatăl fetiței a explicat că a mers cu cea mică la Spitalul Gomoiu pentru un control la plămâni după o răceală, iar după ce a ajuns acasă, în jurul orei 12:00, ”treptat, a început să mă afecteze la vedere”.

”În decurs de o oră, practic, nu am mai văzut nimic. S-a trezit și fetița cu aceleași simptome ca și mine, după care am fost nevoiți să sunăm la o altă ambulanță care a mai întârziat încă o oră, a fost trimisă la un alt spital, despre care au descoperit acolo că nu a secție de oftalmologie și au trimis-o în altă parte”, a mai spus el.

Bărbatul a precizat că fetița a primit tratament și se simte mai, dar acum a început să i se decojească pielea, ”probabil din cauza radiației UV”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că vor fi făcute verificări la unitatea sanitară.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs