Medicul Flavia Groșan, reacție după valul de critici: Sunt copleșită de ce mi se întâmplă

Medicul Flavia Groșan a stârnit controverse în ultimele zile, prin schema de tratament pe care o aplică împotriva COVID-19, contestată  vehement, și numai de specialiști.

Ce este puțin explicabil în societatea românească este virulența contestatarilor, mult mai apropiați de dogma, care contestă eforturile depuse de acest medic, mai ales în condițiile în care a reușit să pună pe picioare aproape o mie de pacienți.

Un comportament rațional și echilibrat ar fi constat în studiul schemei de tratament aplicate de dr. Flavia Groșan și în identificarea elementelor pozitive sau negative, a căilor de urmat sau a celor ce trebuie evitate

Confruntată cu o mulțime de critici, Flavia Groșan a primit și mesaje de încurajare, de la pacienții pe care i-a vindecat. Ea este de părere că pentru ei au contat momentele în care le-a fost alături.

”Faptul că am fost alături de ei încă de la începutul pandemiei. Când s-a declanșat prima stare de urgență eu am fost acolo și le-am spus ”stați calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie”.

Le-am transmis energie mea pozitivă, încrederea, ei au venit lângă mine (…) S-au creat grupuri pe Facebook, mă sună la telefon, mesaje de susținere. Sunt copleșită de ce mi se întâmplă”, a declarat medicul Flavia Groșan, la Antena 3.

”În zece zile pacientii mei sunt ok, mai stau 4 zile in izolare dupa care isi reiau activitatea. Sunt mii si mii de pacienti pe care i-am tratat. Stiu 3 cazuri care au ajuns in spital, nu sunt perfecta.

Claritromicina este vedeta, dar nu poate singură, are nevoie de adjuvant. Regina este Ventolin, regele este Flixotide. Schema nu este bătută în cuie, o adaptam la pacient. Unde este nevoie, un pic de hidrocortizon.

COVID-ul este o raceala zdravana, mai fitoasa asa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale.

Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament sa nu-i dai voie sa coboare. Rolul schemei mele este antiinflamator sa limitez raspandirea Covid-ului. Eu asa am tratat Covid, in stilul asta”, a declarat pneumologul, la Antena 3.

Medicul pneumolog recunoaște că s-a bucurat de toate mesajele de încurajare pe care le-a primit, dar valul de critici pe care le-a stârnit i-au provocat neplăceri.

”După atât muncă, o muncă enormă pe care am avut-o, Lvinia, asistenta mea a muncit enorm anul acesta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ți-a făcut reclamație o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred așa ceva (…)

Eu am o schemă în care știu ce face fiecare medicament. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă (…)

Eu mă adresez lumii, oamenilor simpli. Eu trebuie să fac o poveste și va rămâne această poveste scrisă de mine!”, a adăugat medicul.

Medicul Flavia Groșan a explicat că modul său de abordare a COVI-19 se bazează pe investigarea simptomelor tipurilor de pneumonii pe care le-a împărţit în trei categorii şi pe baza cărora face o schemă de tratament.

Ea a subliniat că face şi consultaţii online pentru a nu pune pe drumuri bolnavul dacă se află într-o stare febrilă.

"Eu am mers pe calea mea cu schema mea cu Claritromicina mea. Stiam ce rol are, pe lângă faptul că are tropism viral are rolul de antiinflamator, puțină lume știe chestia asta. Îmi dau seama că merge și pe viruși și pe COVID și pe gripă. Eu așa am dat tratat H1N1”, a spus medicul.