Florin Piersic reacționează în scandalul ‘telegramei către Elena Ceaușescu’: ”Vorbele acelea nu-mi apartin!”

Florin Piersic reacționează în scandalul 'telegramei către Elena Ceaușescu': ”Vorbele acelea nu-mi apartin!”

Deja lucrurile par clare, Florin Piersic este ținta unei campanii de defăimare…

Florin Piersic a fost nevoit să răspundă unei noi provocări, lansată de actrița Iulia Popovici, care a publicat pe Facebook conținutul unei telegrame pe care actorul  i-ar fi adresat-o  Elenei Ceaușescu.

”Înțeleg că marele actor Florin Piersic l-a umplut de zoaie pe un amărît, că-i deranja „programul artistic” cu ”cerșeală”.

Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a dlui Piersic pentru tov. Elena Ceaușescu, spre aducere aminte.

PS: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu, sînt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decît ceilalți”,  scris Iulia Popovici, pe pagina sa de Facebook.

Florin Piersic răspunde acestei acuzații, tot pe Facebook, afirmând că nu a scris niciodată în viața lui o astfel de telegramă, argumentând că nu a fost niciodată membru al Partidului Comunist și că simte că este ținta unei campanii de defăimare, care a început cu evenimentul de la spectacolul desfășurat la Cluj.

”Imi spun cativa dintre cunoscutii mei ca ei cred ca tot ce se intampla acum in presa, este un atac dur impotriva mea.

Sunt intrebat: “Cum a ajuns acel personaj langa scena? Zona era imprejmuita si inconjurata de oameni de paza. Cine a facut asta, a sperat probabil intr-o reactie chiar mai dura de cat a fost, din partea ta, draga Florin, ca sa poata face tot acest scandal”. Le trebuia neaparat un pretext sa te arunce in aer cu telegrama”.

Poate ca cine imi spune asta, are dreptate. Nu stiu si nici nu vreau sa speculez. Pot presupune ca acea telegrama e un fals, sau la fel de bine, pot presupune ca fiind intr-o perioada de dizgratie, cineva din familia mea a trimis-o in numele meu, ca sa mai imblanzeasca situatia.

Asa erau atunci vremurile. Artistii apareau sau dispareau in functie de simpatia sau antipatia de care se “bucurau” la nivel inalt. Daca as fi alergat dupa avantaje, macar membru de partid as fi devenit, dar nici macar atat nu am fost.

Cu siguranta, vorbele acelea nu-mi apartin. Daca as fi trimis o asemenea telegrama, nu asa as fi scris-o. Presa spune ca se banuieste ca ar fi o rafuiala a acestei actrite cu mine.

Eu nu-mi amintesc sa o fi cunoscut si de altfel, nu-mi aduc aminte sa ma fi rafuit in viata mea cu cineva. Mama mea, fiica de preot, mi-a spus intotdeauna ca daca cineva ma loveste, sa intorc si obrazul celalalt.

Asta e. Cine ma iubeste, ma iubeste, cine nu, nu si daca sunt oameni care se bucura de tot acest scandal, nu au decat sa se bucure. Ca si in politica este un alt fel “modern” de a imparti tara in doua. Pro si contra. N-au decat. Pe voi, toti cei care imi scrieti vorbe atat de minunate, va port in inima mea”, a scris Florin Piersic pe Facebook.